De leukste kerstmarkten van Europa

Reistips

Geen reacties Reageer

 

De dagen worden korter en de temperatuur zakt ’s nachts langzaam richting het vriespunt. Voor veel mensen is dat het teken om uit te kijken naar de kerstmarkten die her en der door Europa plaatsvinden. Maar wat zijn de leukste en grootste kerstmarkten?

Hoewel Duitsland tegenwoordig wordt gezien als hét land van de kerstmarkten, daar pakken ook steden in andere landen groots uit in december. Waar sommige steden niet verder gaan dan het versieren van de markt en het plaatsen van enkele kraampjes, daar gaan onderstaande ‘kerststeden’ een stuk verder. Daar wordt het volledige stadscentrum omgetoverd tot een sprookjesachtig kerstdorp, inclusief versierde straten, opgetuigde kerstbomen en gezellige kraampjes.

Ben je van plan één van deze kerstmarkten in Europa te bezoeken? NS International heeft veel aanbiedingen met de trein.

Düsseldorf (Duitsland)

Vlak over de grens bij Roermond ligt Düsseldorf, volgens velen de stad met de mooiste kerstmarkt van Europa. Sprookjesachtige decors, honderden kraampjes, feeërieke verlichting, ijsbaan en kermisattracties en dat verdeeld over zes locaties in de binnenstad. De kraampjes op de Markplatz zijn in de stijl van de omliggende panden gebouwd, op de Heinrich-Heine-Platz bevindt zich een idyllische Engeltjesmarkt en de gevels van de kraampjes op de Flinger Strasse bootsen de typische oude Düsseldorf huisjes na.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Düsseldorf (vanaf €20)

logo-hotelsHotels in Düsseldorf

kerstmarkt-dusseldorf

Keulen (Duitsland)

Direct bij aankomst met de trein in Keulen waan je je in kerstsferen. Bij het verlaten van het station sta je direct in het middelpunt van de kerstmarkt in Keulen, aan de voet van de Dom. In totaal vindt de kerstmarkt plaats op zes verschillende locaties in de stad, waarbij de hele stad sfeervol versierd is. Voor het mooiste decor moet je echter onder de Dom zijn, waar tientallen prachtig versierde kraampjes staan waar je houten kerstdecoraties, kaarsen, sierraden en handgemaakte glassculpturen kunt kopen. Voor lokale culinaire specialiteiten ga je naar de drijvende kerstmarkt in de Rijn.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Keulen (vanaf €20)

logo-hotelsHotels in Keulen

kerstmarkt-keulen

Oberhausen (Duitsland)

Ook Oberhausen, net over de grens bij Arnhem, heeft deze winter weer een leuke kerstmarkt. De grootste kerstmarkt van Oberhausen vind je in en rond het grootste (overdekte) winkelcentrum van Europa: CentrO. In de weken voor kerst wordt dit grote winkelcentrum omgetoverd tot waar kerstparadijs met meer dan honderd houten blokhutten en drie thema’s. Heb jij het liever wat kleinschaliger? Daarvoor ga je in Oberhausen naar de Altstadt. In de oude binnenstad kun je vanaf eind november een knusse kerstmarkt bezoeken. Zo is er voor ieder wat wils. 

logo-backpackGoedkope treintickets naar Oberhausen (vanaf €20)

logo-hotelsHotels in Oberhausen

Antwerpen (België)

Voor de kerstmarkt in Antwerpen ga je naar de Grote Markt, Suikerrui, Handschoenmarkt en de Groenplaats. Deze pleinen worden ieder jaar omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Vooral de Groenplaats is een aanrader. Op dit historische plein komen de kerstkraampjes tegen de achtergrond van de prachtige gebouwen volledig tot hun recht. De kerstmuziek geeft het laatste ‘kerstzetje’.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Antwerpen (vanaf €29)

logo-hotelsHotels in Antwerpen

Foto: Lucas

Foto: Lucas

Brussel (België)

Bezoekers aan de kerstmarkt in Brussel kunnen niet om de Grote Markt heen. Dit plein, dat één van de mooiste van Europa genoemd mag worden, wordt in de koude decemberdagen omgetoverd tot kerstdorp. Tijdens de Electrabel Nachten en de Electrabel Rendez-vous worden de kraampjes door duizenden witte ledlichtjes schitterend verlicht. De final touch op de kerstmarkt komt van de vele artiesten, die hun kunsten in het centrum van Brussel vertonen.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Brussel (vanaf €29)

logo-hotelsHotels in Brussel

Foto: DaGes

Foto: DaGes

Parijs (Frankrijk)

Ook de Franse hoofdstad pakt in november en december uit en doet het zijn bijnaam ‘lichtstad’ eer aan. Zo verlicht de stad haar bruggen, kerken en andere monumentale bouwwerken en vinden er verschillende kerstmarkten in Parijs plaats. Voor de mooiste en grootste kerstmarkten ga je naar de Champs Elysées en in de zakenwijk La Défense. Laatstgenoemde wijk, dat in het verlengde van de Champs Elysées ligt, wordt in november, december en begin januari volledig omgetoverd tot kerstdorp.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Parijs (vanaf €35)

logo-hotelsHotels in Parijs

Lille (Frankrijk)

In het Noord-Franse Lille (ook wel Rijsel) worden in de winterperiode de prachtige gevels in de binnenstad volledig versierd. Het middelpunt van de kerstmarkt in Lille bevindt zich op de Place Rihour. Op dit plein heb je vanuit een vijftig meter hoog reuzenrad een mooi uitzicht over de verlichte binnenstad en kun je in de ongeveer tachtig kraampjes naar hartelust inkopen doen. Niet alleen kerstversieringen en lekkernijen, maar ook ambachtelijke producten uit onder andere Rusland, Polen, Quebec en Indiaans Amerika. En dat alles uiteraard onder het genot van een lekker glas wijn. Het is en blijft Frankrijk. 

logo-backpackGoedkope treintickets naar Lille (vanaf €44)

logo-hotelsHotels in Lille

Salzburg (Oostenrijk)

De kerstmarkt van Salzburg is één van de bekendsten van Europa. De Christkindlmarkt vindt ieder jaar plaats in de omgeving van de Dom en de Residentie van het oude stadscentrum van Salzburg. Op de pleinen in de stad staan tientallen speciaal ontworpen houten kraampjes waar handwerkers, bakkers en andere standhouders hun specialiteiten aanbieden. Ook vind je er andere gezellige kerststalletjes en is het heerlijk om door de versierde en verlichte straten te slenteren.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Salzburg

logo-hotelsHotels in Salzburg

Praag (Tsjechië)

De grootste kerstmarkten in Praag bevinden zich op het Wenceslas Plein en het Old Town Plein. Kleinere kerstmarkten kun je rond Havelska Triste, Namesti Miru en Namesti Republiky vinden. De mooiste kerstmarkt van Praag staat echter op de Old Town Plein. Daar trekt een enorme kerstboom in het midden van het plein de meeste aandacht, terwijl daar omheen houten marktkraampjes allerlei kleine ambachtelijke dingen en Tsjechische lekkernijen verkopen.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Praag

logo-hotelsHotels in Praag

Tallinn (Estland)

De kerstmarkt in Tallinn, de hoofdstad van Estland, is één van de jongste van Europa, maar mag niet ontbreken in dit lijstje. In de korte tijd dat het bestaat is het al snel uitgegroeid tot één van de beste en meest romantische van Europa. De markt vindt plaats aan de voet van het oude stadhuis, waar tientallen kraampjes, kerstverlichting en andere versieringen van Tallinn een heus kerstdorp maken.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Tallinn

logo-hotelsHotels in Tallinn

kerstmarkt-tallinn

Algemeen

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *