Cultuur snuiven in Noord-Peru

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Naast prachtige, uitgestrekte stranden en een relaxte ‘surf vibe’ staat het noorden van Peru bekend om goed bewaard gebleven archeologische vindplaatsen en interessante musea van diverse pre-Inca culturen. Cultuurtips voor een vakantie in Peru.

Niet te missen hoogtepunten van deze onontdekte regio in Peru zijn het spectaculaire Kuelap, terecht ook wel de Machu Picchu van het noorden genoemd, de archeologische vindplaatsen in de Lambayeque vallei en het indrukwekkende Chan Chan, Werelderfgoed en de grootste precolumbiaanse site ter wereld.

Kuelap

Met een spectaculaire ligging op 3.600 meter boven zeeniveau wordt deze vestingstad van de Chachapoyas indianen ook wel de Machu Picchu van het noorden genoemd. Kuelap werd ontdekt in 1843 en onderzoekers geloven dat het ruim 200 jaar geduurd heeft om de stad te bouwen. Er zijn verschillende bouwwerken te bewonderen, maar vooral belangrijk zijn El Castillo en El Torreon. Vanaf El Torreon genieten bezoekers in de meest noordelijke punt van een prachtig, panoramisch uitzicht. Naast de eeuwenoude bouwwerken is de natuur in de omgeving een ware topattractie. De bijzondere, bemoste bomen en vele orchideeën geven Kuelap een mysterieuze sfeer.

Fort Kuelap (foto: pmoroni

Fort Kuelap (Foto: pmoroni)

Lambayeque

De regio Lambayeque met hoofdstad Chiclayo staat bekend om de archeologische sites en schatten. In de dorpen en parken van Sipan, Túcume, Batán Grande en Huaca Rajada zijn vele piramiden, grafheuvels en andere archeologische overblijfselen te vinden. In de stad Lambayeque is het museum ‘de Tumbas Reales de Sipán’ een bezoek waard; het graf van Señor de Sipán is hier te bezichtigen. Naast de fascinerende geschiedenis leent de regio zich met uitgerekte stranden met fantastische golven ook uitstekend als populaire, redelijk onontdekte surfbestemming.

Lambayeque

Lambayeque

Trujillo

Vanuit de bruisende havenstad Trujillo zijn diverse culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Niet te missen zijn de eeuwenoude ruines van Chan Chan. De uitgestrekte ruïnes van de hoofdstad van het precolumbiaanse Chimú-rijk bevinden zich een kwartiertje rijden van het centrum van Trujillo. Ten noorden van de stad, in de vallei van Chicama, zijn reliëftekeningen te bewonderen in het complex El Brujo uit de Moche-cultuur. De uitgestrekte tempelcomplexen Huaca del Sol (zonnetempel) en Huaca de la Luna (maantempel) vormen eveneens een unieke bezienswaardigheid. De piramides zijn goed bewaard gebleven en archeologen doen hier nog regelmatig spraakmakende ontdekkingen. De kleurrijke versieringen op de zijkant van de piramide van de Huaca de la Luna zijn uniek. Ook Trujillo zelf beschikt over interessante highlights zoals het Casinelle Museum met een grote collectie aardewerk van de Chimú- en Mochecultuur.

De ruïnes van Chan Chan

De ruïnes van Chan Chan

Reizen en vliegtickets Peru boeken

Boek je je vliegticket voor je rondreis Peru zelf, kijk dan eens op World Ticket Center voor de goedkoopste vliegtickets naar Peru. Vanuit Nederland vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Lima, de hoofdstad van Peru. KLM vliegt rechtstreeks naar Lima, andere maatschappijen met overstap.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Laat je het uitzoekwerk liever aan anderen over? Er zijn meer dan voldoende Nederlandse reisorganisaties die reizen naar Peru aanbieden, individueel of met een groepsreis. Vergelijk de reizen eens op de websites van FOX Vakanties, Peru online en SNP Natuurreizen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *