Alle Boston bezienswaardigheden in 48 uur

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Op zoek naar een korte stedentrip in de Verenigde Staten, zonder daarvoor lang in het vliegtuig te zitten? Ga dan naar Boston! In slechts 48 uur krijg je een goed beeld van deze stad in Noordoost-Amerika. Dit zijn de Boston bezienswaardigheden die je niet mag overslaan.

Niet alleen als citytrip is Boston een erg leuke bestemming, ook als onderdeel van een rondreis Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts en de regio New England zeer geliefd. Hoewel de Indian Summer in New England wereldberoemd is, laten we de natuur in de omgeving van de stad voor nu even achterwege.

Boston ligt in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten. Vanuit Nederland is het ongeveer 7 á 8 uur vliegen en daarmee is het één van de dichtstbijzijnde bestemmingen in de USA. Wij kozen echter voor een tussenstop in Dublin. Het voordeel is dat je daar al door de Amerikaanse douane wordt geloodst, zodat je in Boston meteen weg kan lopen. Boston kun je goed combineren met New York, maar ook Canada ligt op reisafstand. De stad behoort tot de grootste van Amerika, maar desondanks heeft het een compact centrum. Alle bezienswaardigheden Boston liggen op loopafstand, of zijn in een paar minuten per metro of tram te bereiken.

Wandel over de Freedom Trail

Boston heeft een belangrijke rol gespeeld in de vrijheid van de Verenigde Staten. In de stad zijn veel gebouwen te vinden die herinneren aan de roemruchte geschiedenis. Het is dan ook niet vreemd dat de Freedom Trail, een 4 kilometer lange wandelroute, dé publiekstrekker van de stad is. Veel Boston bezienswaardigheden bevinden zich aan deze route, die te herkennen is aan de rode stenen in de grond. Stop sowieso bij de markthal Quincy Market (onderdeel van Faneuil Hall Marketplace) en de Massachusetts State House.

boston bezienswaardigheden

Harvard University

Hoewel Cambridge officieel slechts een voorstad van Boston is, ligt deze plaats dichter bij Downtown Boston dan veel echte wijken. Harvard University wordt dan ook niet zelden tot Boston gerekend. Laat je op Harvard Square rondleiden door één van de studenten van deze wereldberoemde universiteit. Zak na de rondleiding onderuit in een koffietentje en doe heel even alsof je zelf een lucky student bent.

harvard boston bezienswaardigheden

Bezoek een sportwedstrijd

Bijna alle Amerikanen zijn gek van sport. Maar de inwoners van Boston spannen de kroon. Wat wil je ook met zoveel topteams in alle grote Amerikaanse takken van sport. Met de Boston Celtics (basketbal) heeft het de recordkampioen van de NBA in huis en zowel de Boston Red Sox (honkbal) als de New England Patriots (American football) werden in 2018 kampioen van Amerika. Liefhebber van ijshockey? Dan kun je terecht bij de Boston Bruins.

wat doen in boston

De Boston Harbor

De ligging van Boston aan de Atlantische Oceaan heeft de stad een uniek karakter gegeven. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar je vanuit zo’n wereldstad op zoek kunt naar walvissen. Ieder jaar zakken grote hoeveelheden bultruggen en vinvissen af naar de wateren rond Boston. De boten vertrekken vanuit de Boston Harbor, waar je verder ook nog een bezoek kunt brengen aan de New England Aquarium. Of stap op één van de talloze ‘busboten’ van de Boston Duck Tours.

wat te doen in boston

Lees meer: Ga voor alle bezienswaardigheden Boston naar de website visitboston.nl

Stedentrip Boston boeken

Hoewel de stad over een groot aanbod met hotels beschikt, is een overnachting in Boston niet goedkoop. Kies voor een hotel in de wijk Back Bay, zodat je alle bezienswaardigheden op loopafstand hebt. Bekijk hier de beste hotels.

Boston beschikt over een internationale luchthaven. Vanuit Amsterdam vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Boston. Vergelijk de goedkoopste vliegtickets op World Ticket Center.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Liever gebruik maken van een georganiseerde reis? Er zijn meerdere Nederlandse reisorganisaties met reizen naar het noordoosten van Amerika. Bekijk de mooiste rondreizen bij Tenzing Travel of 333Travel.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *