Actief in Thailand: van hilltribe-trekkings tot fietsen in Bangkok

Reistips

Geen reacties Reageer

 

In Thailand vind je een heleboel afwisselende plekken en activiteiten bij elkaar gepakt in één land. Tempels, stranden, jungle en de kosmopolitische stad Bangkok kun je in een reis van twee weken al goed combineren.

Hoewel één of twee weken extra natuurlijk wel erg lekker is… Wie houdt van actief bezig zijn, heeft in Thailand volop keus. We zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

1. Verken Bangkok per fiets

Inmiddels is de fietstour door Bangkok een echte klassieker onder Thailandgangers. En terecht, want hoe vaak je ook in Bangkok bent geweest: deze excursie laat je plekken ontdekken die je nog niet eerder hebt gezien. Je fietst samen met een gids in een groepje langs de onbekende plekken van Bangkok, door kleine steegjes waar je zo de open woonkamers van de Thai binnenkijkt, langs markten en langs zwaaiende kinderen. De gids neemt je, met fiets en al, ook mee op een longtailboot naar een heel groen deel van Bangkok. Hier fiets je over paden door de ‘groene longen van Bangkok’, een plek die maar weinig mensen kennen. Je sluit af met een lekkere lokale lunch, zodat je meteen wat Thaise specialiteiten kan proberen.

thailand-reis-fietsen-bangkok

2. Trek van bergdorp naar bamboevlot

In het noorden van Thailand kun je mooie trekkingen maken langs kleurrijke bergstammen en door groene natuur. Je gids neemt je mee de heuvels in, naar plekken waar natuur op zijn mooist is en waar de meeste reizigers niet komen. Fiets langs fruitplantages en trek langs verborgen watervallen en tropische bossen. Wij kiezen bewust voor stops die je kennis laten maken met het dorpsleven. Leer de Thai beter kennen tijdens je bezoek aan tempels en lokale marktjes. Je slaapt in een eenvoudige hut op palen. ’s Ochtends vroeg werden wij gewekt door kraaiende hanen en rondscharrelende zwijntjes. Aan het eind van de trekking dobber je op een bamboevlot terug naar de bewoonde wereld.

thailand-reis-trekking-noorden

3. Koken met de Thai

Wat is er nou leuker dan op reis wat lokale gerechten leren koken, die je vervolgens thuis vol trots aan je familie en vrienden voor kan schotelen? Samen met de kokkin van de kookcursus bedenk je welke maaltijden je vandaag gaat koken, waarna je samen inkopen gaat doen op de lokale markt. Eenmaal terug gaat het schort om en kan het koken beginnen. Onder leiding van een enthousiaste Thaise ga je zelfgekozen gerechten bereiden. Zo leerden wij om een echte Thaise Pad Thai, loempia’s en gefrituurde banaan met kokosijs te maken. En onze vrienden thuis smulden ervan!

thailand-reis-kookworkshop-gerecht

thailand-reis-koken-workshop

4. Duiken op (of eigenlijk naast) Ko Tao

Het eiland Ko Tao is de beroemdste plek in Thailand om te duiken en dat is niet voor niets. Je vindt voor de kust verschillende koraaltuinen en –banken waar je de onderwaterwereld van Thailand kunt verkennen. Wie nog geen ervaring heeft, kan op Ko Tao zijn duikbrevet halen. Kun je al duiken, ga dan mee op een van de vele fundives waarbij je baracuda’s, verpleegsterhaaien, roggen, kleurige koralen en nemovisjes kunt spotten. Is duiken je net iets te avontuurlijk? Dan kun je natuurlijk ook mee op een van de vele snorkelexcursies, waarbij je de wondere onderwaterwereld van boven kunt bekijken. Vaak wordt er onderweg een lunchstop gehouden in een verlaten baai, of al dobberend op de boot met pad-thai-noedels en exotisch fruit. Lekker even genieten.

thailand-reis-duiken-koh-tao

Bovenstaande tips werden samengesteld door Edith Huntink van Thailand online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Ben je op zoek naar avontuur en wil je zelf Thailand ontdekken? De reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van je eigen reis met behulp van zogenoemde bouwstenen, programma’s van enkele dagen waarmee je zelf kiest wat je wilt gaan zien en doen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *