Oost-Timor (Timor-Leste)

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Dili
Andere grote steden: Suai, Baucau en Viqueque
Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
Oppervlakte: 14.919 km²
Inwoners: 1.143.667 (2012)
 

Oost-Timor (of Timor-Leste) is een land in Zuidoost-Azië en behoort tevens tot de regio Oceanië. Oost-Timor ligt op de oostelijke helft van het eiland Timor. Het westelijke deel is in handen van Indonesië. Verder bestaat het land nog uit de eilanden Atauro en Jaco en de exclave Oecussi-Ambeno, omsloten door West-Timor. Ten noorden van Oost-Timor ligt de Straat Wetar en ten zuiden van het land de Timorzee. Het landschap wordt gekenmerkt door heuvels en bergen en is erg groen. Het hoogste punt van het land is Mount Ramelau met 2963 meter. Oost-Timor is een jong land. In 2002 werd het onafhankelijk van Indonesië.

Reisinformatie Oost-Timor (Timor-Leste)

Tijdsverschil:
In Oost-Timor is het tijdens onze zomertijd 7 uur later. Tijdens onze wintertijd is er 8 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Dili:
12.825 km
Vliegduur:
Ongeveer 16 uur
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Oost-Timor is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Oost-Timor.
Visum:
Ja
 

Talen

In Oost-Timor zijn Tetun (Tetum) en Portugees de officiële talen. Daarnaast wordt er Indonesisch gesproken.

Beste reistijd Oost-Timor (Timor-Leste)

De beste reistijd voor Oost-Timor is tussen mei en september. Het is er net als de rest van het jaar tropisch warm met ongeveer 30 graden gemiddeld, maar je ontwijkt er deze periode de meeste regen mee.

Vaccinaties en inentingen

Voor Oost-Timor worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Oost-Timor naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Oost-Timor is rooms-katholiek (ongeveer 95 procent). Verder is nog ongeveer 2 procent protestants en hangt een klein deel de islam aan.

Populaire bezienswaardigheden

Hoewel het toerisme in Oost-Timor nauwelijks ontwikkeld is, biedt het land wel een prachtige natuur. In de binnenlanden van Oost-Timor liggen de hoogste bergen van het land. Deze zijn erg ruig. Ook vind je hier veel rijstvelden. Het is leuk om hier doorheen te rijden of wandelen. Langs de kust vind je mooie witte zandstranden en koraalriffen en Oost-Timor biedt uitstekende mogelijkheden om te duiken en snorkelen. De mooiste stranden van Oost-Timor liggen aan de noordkust in het oosten van het land. Ook op het eiland Atauro komen watersportliefhebbers en strandgangers goed aan hun trekken. Hoofdstad Dili is anders dan de meeste hoofdsteden in Oost-Azië. De kleine stad heeft een aantal mooie koloniale gebouwen, maar voor de daadwerkelijke schoonheid van Dili ga je naar de stranden die bij de stad liggen. Ook heeft het een aantal goede uitgaansgelegenheden.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:19 uur
Categorieën: Azië