5x goedkope vakantielanden in Europa

Reistips

 

Na het fantastisch warme weer van afgelopen week beginnen de zomerkriebels al te komen. Het verlangen naar de zomer wordt daarom steeds groter. Helaas duurt het nog even tot het zover is. Het vervelende is echter dat je geen vakantie hebt geboekt. Maar niet getreurd!

Er zijn namelijk een aantal goedkope vakantielanden in Europa die prima te betalen zijn. Zo heb je toch de mogelijkheid om in de zomer lekker in het buitenland tot rust te komen en te genieten van je vakantie!

1. Hongarije

Hongarije wordt onder toeristen met het jaar populairder. Je kunt een bezoek brengen aan de hoofdstad Boedapest, het mooie Balatonmeer of het prachtige landschap van het land. Er zijn verschillende steden in Hongarije waar iets te beleven valt. Zowel historische en culturele bezienswaardigheden als parken en wateren waar je kunt ontspannen. Daarnaast staat Hongarije bekend om het lekkere eten. Het eten en drinken is niet alleen lekker, maar ook erg goedkoop. Wanneer je hier bijvoorbeeld gaat dineren, ben je voor een hele maaltijd inclusief een dessert gemiddeld zo’n 10 euro kwijt. Ook kun je vaak voor 1,50 euro al genieten van een heerlijk biertje. Dat klinkt dus goed!

2. Tsjechië

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is één van de meest bezochte hoofdsteden in Europa. Er valt hier erg veel te beleven. Zo kun je in de hoofdstad de cultuur en verschillende historische gebouwen ontdekken, zoals het Astronomisch Uurwerk en het Oudestadsraadhuis. Ook staat Praag bekend om de mooie architectuur en de goedkope eetplekken. Onder de jongeren is vooral het uitgaansgedeelte van Praag erg populair. Dit is ook een reden dat veel jongeren een trip naar Praag boeken.

3. Roemenië

Roemenië is een land waar mensen niet snel naar op vakantie gaan. Toch is het een erg mooi en geliefd land. Roemenië staat bekend om de mooie natuurgebieden met bergen, waar je zelfs beren kunt spotten. Ook kent het land vele culturen en tradities, wat je ook terug ziet komen in bijvoorbeeld de kunst en decoraties. Verder is de hoofdstad, Boekarest, zeker het bezoeken waard. Je kunt zowel van de historie van de stad genieten als van het lekkere en goedkope eten.

4. Bulgarije

Ook Bulgarije is een goedkoop land om op vakantie te gaan. Voor een heerlijke strandvakantie is Sunny Beach een echte aanrader. Vooral onder jongeren is deze plek erg populair. Je kunt er namelijk goed uitgaan en het eten en drinken is er goedkoop. Een andere mogelijkheid is om de hoofdstad Sofia te bezoeken. Je kunt hier een bezoek brengen aan prachtige bezienswaardigheden, zoals de Sveti Petka Kerk en het oude Serdica. Ook kun je goedkoop een dagje winkelen. Sofia staat immers bekend als één van de goedkoopste hoofdsteden van Europa.

5. Portugal

Je zou het misschien niet snel verwachten, maar het is ook mogelijk om een goedkope vakantie te boeken naar Portugal. Zo kun je naar Lissabon toe om de cultuur van Portugal te ontdekken door bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan de Torre Belém of de Miradouros. Ook kun je hier, net als in Bulgarije, heel goedkoop winkelen. Naast Lissabon kun je ervoor kiezen om een goedkope strandvakantie naar Algarve te boeken. Je kunt hier zowel op het strand relaxen als het gezellige centrum van Albufeira bezoeken.

Reisverzekering afsluiten

Ben jij van plan om één van deze vakanties te boeken? Denk er dan aan om een reisverzekering af te sluiten. Door dit te doen, ben je namelijk verzekerd bij het verliezen van je bagage of wanneer er sprake is van schade of diefstal.

Vind je het lastig om de juiste reisverzekering af te sluiten? Kijk dan op www.reisverzekering.nl waar je verschillende reisverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je goed bent verzekerd tijdens je vakantie!