Top 5 mooiste Oktoberfesten wereldwijd

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Het Oktoberfest, vooral bekend uit Beieren, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele wereld. Het feest wordt tegenwoordig niet meer alleen in Duitsland gevierd. Hotels.com heeft een top 5 samengesteld met beste Oktoberfesten.

Leren broeken en bier zijn twee redenen waarom Beieren wereldwijd bekend is geworden. Het Oktoberfest is voor Beieren, en München in het bijzonder, dan ook een belangrijke bron van inkomsten. Maar ook voor diegene die niet in de gelegenheid is om naar München af te reizen zijn er volop andere mogelijkheden om de Duitse traditie te vieren.

1. München (Duitsland)

Op de eerste plek van deze top vijf staat uiteraard München in Duitsland zelf. De stad waar het grootste festival ter wereld is ontstaan houdt dit jaar voor de 181e keer het Oktoberfest. In 2013 kwamen maar liefst 6,4 miljoen bezoekers naar het evenement en dronken zij samen een totaal van 6,7 miljoen liter bier. Dit jaar wordt wederom een grote massa reizigers verwacht.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar München

logo-backpackTreintickets naar München (vanaf €39)

logo-hotelsHotels in München

oktoberfest-munchen

2. Hannover (Duitsland)

Als het niet lukt om naar München af te reizen, kun je ook dichterbij de Beierse traditie beleven in Hannover. Op het eerste gezicht past de Beierse traditie misschien niet bij deze Noord-Duitse stad, maar het Oktoberfest in Hannover is een ware magneet qua bezoekers. Al vijftig jaar gaan er miljoenen bezoekers naar deze stad. Met vele tenten, attracties en Beierse specialiteiten heeft München een serieuze tegenstander aan Hannover. Naast de lokale bieren raadt de lokale bevolking van Hannover ook aan de lokale specialiteit Lüttje Lage te proeven – een traditioneel mengsel van bier en graan.

3. Kitchener-Waterloo (Canada)

Bij Oktoberfest denk je niet meteen aan Canada, maar in het Canadese Kitchener-Waterloo vindt ieder jaar het grootste Oktoberfest van Noord-Amerika plaats. De Duitse cultuur is diep geworteld in deze Canadese stad. Voor 1916 heette de stad zelfs ook ‘Berlijn’. Hoewel het Oktoberfest in München acht keer zoveel bezoekers trekt, doet het Oktoberfest in Kitchener-Waterloo er niet voor onder. Na verwachting zullen rond de 800.000 bezoekers dit jaar de stad Kitchener-Waterloo in Ontario bezoeken, met als hoogtepunt het festival Thanksgiving Day Parade – de grootste in zijn soort in Canada.

4. Blumenau (Brazilië)

De Beierse traditie is ook te beleven in Zuid-Amerika. Brazilië viert namelijk het Oktoberfest in Blumenau. Blumenau startte met hun versie van Oktoberfest na een overstroming in 1983/1984. Deze werd gehouden om de economie weer op de rails te krijgen en vandaag de dag wordt dit evenement zelfs genoemd als het op één na grootste festival van het land, na het carnaval in Rio de Janeiro. Elk jaar trekt Oktoberfest ongeveer 700.000 bezoekers, duurt het 18 dagen en worden in Blumenau klassieke Beierse specialiteiten zoals gebraden kalfsvlees worst gereserveerd.

5. Qingdao (China)

Wil je het Oktoberfest met de flair van de Chinese cultuur vieren? Ga dan naar Qingdao in China. Sinds 24 jaar vindt hier drie weken per jaar het bierfestival plaats. Het is gebaseerd op de basis van het Duitse Oktoberfest inclusief bier en een reuzenrad, maar daarnaast worden de bezoekers tijdens het Chinese Oktoberfest ook vermaakt met een karaoke sessie en toneelvoorstellingen. In Qingdao bevindt zich de grootste brouwerij in China. Het beroemde Tsingtao bier wordt wereldwijd geëxporteerd in 50 landen- waaronder Nederland. Degenen die willen genieten van het Oktoberfest in China moeten nog even geduld hebben aangezien het volgende bier festival volgend jaar augustus is.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *