Top 10 party bestemmingen in Europa

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Nu er weer volop vroegboekkortingen worden aangeboden, gaat de gedachte van veel feestliefhebbers uit naar een feestvakantie op warme bestemmingen met een zomerse cocktail en goede muziek. De top 10 voor partyvakanties in Europa.

Maar welke vroegboekkorting geeft nu eigenlijk echt waar voor je geld? Hotels.com onderzocht de top 10 Europese partybestemmingen, gebaseerd op Nederlandse zoekgegevens in mei 2015.

Ultieme feestgarantie vind je op veel Europese bestemmingen, maar vooralsnog tipt geen enkele plaats aan het Spaanse partyeiland Ibiza. Nederlandse feestgangers toonden het meeste interesse in deze stijlvolle bestemming met hippe tenten en luxe feesten. Ook Albufeira, de zonnige badplaats aan de Portugese kust, blijkt in trek. Boedapest, de Hongaarse hoofdstad die elke zomer op haar kop wordt gezet door de 370.000 bezoekers van het 7-daagse festival Sziget, staat op de derde plek.

Feesten tot de vroege uurtjes kan het beste in Spanje. Naast Ibiza heeft het Europese schiereiland met Mallorca, Lloret de Mar en Salou maar liefst vier plaatsen in de top 10 weten te bemachtigen. Nederlanders maken daar dankbaar gebruik van de korte siësta voordat zij de feestvreugde weer hervatten. Ook andere bestemmingen rondom de Middellandse zee, zoals Kos (Griekenland), Alanya (Turkije) en Marmaris (Turkije) blijken favoriet.

logo-vliegticketsBekijk hier de jongerenvakanties van TUI.nl

Opvallend is dat Renesse met de negende plaats de populairste Nederlandse partybestemming is. De kampeerterreinen van Renesse worden elke zomer overspoeld met feestende jongeren. En dan is het wel zo handig dat iedereen Nederlands praat en het dichtbij huis is.

Top 10 partybestemmingen

  1. Ibiza, Spanje 
  2. Albufeira, Portugal 
  3. Budapest, Hongarije 
  4. Kos, Griekenland 
  5. Alanya, Turkije 
  6. Mallorca, Spanje 
  7. Lloret de Mar, Spanje 
  8. Marmaris, Turkije 
  9. Renesse, Nederland 
  10. Salou, Spanje

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *