Titlis Cliff Walk: hoogste hangbrug van Europa

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Bij het Zwitserse Engelberg bevindt zich op een hoogte van 3041 meter de hoogste hangbrug van Europa. Voor een wandeling over de Titlis Cliff Walk moet je over sterke zenuwen beschikken, maar daar krijg je wel een spectaculair uitzicht voor terug.

De Titlis Cliff Walk is 106 meter lang en hangt boven een 500 meter diepe kloof. Hij is vernoemd naar de 3228 meter hoge berg Titlis in het midden van Zwitserland. De overspanning bevindt zich net onder de top, waar ook in de zomermaanden sneeuw ligt. De hoogste hangbrug van Europa is het hele jaar geopend. Alleen bij windkracht 7 of hoger moet de Titlis Cliff Walk uit veiligheidsoverwegingen worden gesloten.

Voor een wandeling over de brug hoeft geen geld te worden betaald. De lokale overheid heeft 1,2 miljoen euro in het project gestoken en hoopt met deze nieuwe attractie toeristen naar Engelberg te lokken.

Het is een trend die je meer en meer ziet. Spectaculaire hangbruggen of uitzichtpunten boven diepe kloven of hoge bergtoppen en gletsjers. Onlangs werd in de Grand Canyon nog een glazen platform geopend en ook in bergen bij de Oostenrijkse Dachsteingletsjer hangt een doorzichtige hangbrug.

titlis-cliff-walk-winter

titlis-cliff-walk

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *