Taxi’s in Londen de beste ter wereld

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Ze spreken niet alleen het meeste tot de verbeelding, ze zijn ook opnieuw de beste ter wereld: de Londense taxi’s. Dat blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde onderzoek van boekingswebsite Hotels.com. Amsterdam staat op de vijfde plaats.

Het is niet de eerste keer dat de Londense taxi tot beste ter wereld wordt gekroond. Hotels.com doet sinds 2008 onderzoek naar de beste taxi, waarbij het de service van luchthaven naar hotel beoordeeld, en ieder jaar kwam de iconische Londense ‘cab’ als beste uit de bus. De boekingswebsite vergeleek de taxidiensten in de 33 grootste steden in dertig verschillende landen. Onder de onderzochte steden bevond zich ook Amsterdam. Met een gedeelde vijfde plaats (met Madrid en Mexico-Stad) mag het volgens Hotels.com tevreden zijn met haar taxi’s.

Hotels.com ondervroeg meer dan 2500 mensen uit dertig verschillende landen om de steden aan de hand van verschillende categorieën te beoordelen. Zo werden de chauffeurs beoordeeld op klantvriendelijkheid, veiligheid, netheid, prijs, omgevingskennis, beschikbaarheid en rijgedrag. De taxi in Londen kreeg maar liefst 22 procent van de stemmen en stak er net als de afgelopen vijf jaar met kop en schouders bovenuit. De yellow cabs in New York volgen op de tweede plaats met 10 procent, net voor Tokio, dat 9 procent van de stemmen wist te behalen. Berlijn neemt de vierde plaats in en Amsterdam volgt samen met Madrid en Mexico-Stad met 4 procent op een gedeelde vijfde plaats.

beste taxi ter wereld 2013

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *