Stedentrip Zürich in de zomer: zon, see en strand

Reportages

Geen reacties Reageer

 

Nee, er staat geen spelfout in de titel. Met haar ligging aan de Zürichsee (vrij vertaald Meer van Zürich) leent de grootste stad van Zwitserland zich uitstekend voor een zonovergoten stedentrip. En dat hebben wij geweten!

Zwitserland mag dan het imago van oubollig en een tikkeltje saai hebben, steden als Basel en Zürich zijn dat allerminst. Sterker nog, als je verder kijkt dan de prachtige stadscentra, dan kom je erachter dat ze hartstikke hip zijn. Trendy winkels, gezellige restaurants en heel veel uitgaansgelegenheden. Vrijwel alle steden in Zwitserland liggen bovendien aan prachtige meren of rivieren, waar de Zwitsers met name in de zomer massaal gebruik van maken.

Van Altstadt tot Zürichsee

Tijdens een stedentrip Zürich mag je het oude centrum van de stad niet overslaan. Altstadt, ook wel Kreis 1 genoemd, staat vol met prachtige oude gebouwen. Kerken zoals de Kirche St. Peter, Grossmünster en Fraumünster domineren de skyline van de stad. Shoppen doe je in de statige Bahnhofstrasse en voor de mooiste straatjes ga je naar het gebied rond de Augustinergasse. De rivier Limmat stroomt dwars door de stad en splitst het ‘hoge’ en ‘lage’ gedeelte van Zürich. Het mooiste en beste beeld hiervan krijg je vanaf het uitzichtpunt Lindenhof.

bezoek zurich

altstadt zurich

Na het oude stadshart te hebben bewonderd is het tijd om naar het water te gaan. En dat is van grofweg juni tot september geen overbodige luxe. Tijdens een stedentrip Zürich in de zomer tikt de thermometer namelijk niet zelden de 30 graden aan. Zodra je de rand van het centrum hebt bereikt en bij de Zürichsee bent aangekomen wil je nog maar één ding: het water in! Wandel over de Lakeside Promenade (vanaf het plein Bellevue) in zuidelijke richting langs het meer. Onderweg passeer je speciaal aangelegde badhuizen, maar vandaag is het strand het einddoel.

Zwemmen in Zürich

Wie had dat gedacht? Zwemspullen mee tijdens een citytrip Zürich. Maar na een lang weekend weet je wel beter. Wandelend over de Lakeside Promenade kom je al snel talloze zonaanbidders tegen. Opvallend, de meeste gewoon met een blik bier of glas wijn in de hand. In Zwitserland is het namelijk gewoon toegestaan alcoholische versnaperingen op straat te nuttigen, zolang je maar niet straalbezopen bent. Hoezo saai en oubollig?!

Bij de kraampjes langs de promenade is het niet alleen mogelijk om broodjes bratwurst te kopen, je kunt er ook bevroren vlees aanschaffen. Waarom ontdekken we later. Langs het meer zijn namelijk tientallen vuurplaatsen aangelegd waar je vrij bent om te barbecuen. En als je geen vrije spot meer kunt vinden koop je gewoon een wegwerpsetje in één van de aangrenzende supermarkten. Geen probleem, want daar moest je immers toch al zijn voor je bier en wijn, toch?

stedentrip zurich

zurich stedentrip

Je bevindt je in de grootste stad van Zwitserland en toch lijkt de bewoonde wereld aan de Zürichsee zo ver weg. Wil je meer van de omgeving zien, stap dan op de veerboot die de hele dag af en aan vaart en verschillende stops maakt op het meer.

Hip en trendy Kreis 5

Na een middagje zwemmen ben je ongetwijfeld hongerig geworden. Dan kun je natuurlijk langs het water wat opzoeken, of naar een restaurant in Altstadt. Leuker is een bezoek aan de wijk Kreis 5. Dit industriegebied in West-Zürich had vroeger een heel slechte naam, maar juist in deze wijk zijn de laatste jaren veel hippe popup stores en trendy restaurants gekomen. Zoals onder de viaductbogen waar nog steeds dagelijks treinen overheen razen. Tegenwoordig is Kreis 5 dé wijk waar je ’s avonds moet zijn. Bijvoorbeeld in Frau Gerolds Garten, een biergarten waar het vooral in de zomer uitstekend toeven is. Als je na een bezoek aan deze stadstuin nog steeds vindt dat Zwitserland oubollig en saai is…

weekend zurich

citytrip zurich

Stedentrip Zürich boeken

Wij sliepen tijdens onze stedentrip Zürich in het gloednieuwe en super hippe 25hours Hotel Langstrasse. Dit hotel ligt in de buurt van het treinstation en precies tussen Altstadt/Zürichsee en Kreis 5 in. Ideaal dus om te combineren.

Zürich beschikt over een internationale luchthaven. Vanuit Amsterdam vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Zürich. Vergelijk vliegtickets op World Ticket Center. De stad heeft, los van 25hours Hotel Langstrasse meer dan genoeg (betaalbare) hotels, in verschillende prijsklassen.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *