Smogvrije banner voor skylinefoto’s in Hongkong

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Smog, smog en nog meer smog. Zo kun je veel Chinese steden toch wel samenvatten. Erg vervelend bij het maken van mooie vakantiefoto’s. Daar hebben ze in Hongkong wat op bedacht: een smogvrije banner van de skyline.

Niets is zo vervelend als op vakantie je foto verpest te zien worden door een donkere regenbui of in het geval van Hongkong smog. Ook de overheid van Hongkong herkende dit probleem. Om het paradepaardje van de stad, de skyline, op een zo mooi mogelijke manier vast te leggen is daarom in de haven een levensgrote banner met de indrukwekkende skyline van de stad neergezet. Zo heb je toch die gewenste foto van jou voor een smog- en wolkenvrije skyline van Hongkong.

De timing van de banner is wel wat dubieus. De luchtvervuiling in Hongkong bereikte twee weken geleden een zo ernstig niveau dat de overheid haar inwoners vroeg om binnen te blijven. Smog overheerste in de Victoria-haven en rond de skyline van de stad. Als toerist moet je blijkbaar wat over hebben voor je gewilde kiekje.

smog hongkong2

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *