Grand Canyon en Vrijheidsbeeld weer open

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

De shutdown in de Verengde Staten zou aanvankelijk een dag duren. Inmiddels zijn we twee weken verder en is er nog niets veranderd. Voor toeristen wordt het aanbod echter weer iets groter. Vanaf vandaag zijn het Vrijheidsbeeld en de Grand Canyon weer open.

Ook Mount Rushmore in South Dakota gaat weer open. Dat is het gevolg van afspraken die de gouverneurs van Arizona, New York en South Dakota hebben gemaakt zodat de drie toeristische trekpleisters vanaf maandag weer bezoekers kunnen ontvangen. Door de shutdown in de Verenigde Staten moesten duizenden attracties door gebrek aan middelen sluiten of inkrimpen.

De staten New York en Arizona hebben aangekondigd dat ze geld uit de staatskas halen om het Vrijheidsbeeld in New York en de Grand Canyon opnieuw toegankelijk te maken voor het publiek. Zo legt de staat New York legt 369.000 dollar op tafel. ‘De shutdown blijft duren, maar wij kunnen het niet maken om elke dag duizenden toeristen te moeten teleurstellen’, aldus Andrew Cuomo, gouverneur van New York.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *