Reis door Thailand; bezoek aan de treinmarkt

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Je kent ze wel, de romantische plaatjes van felgekleurde specerijen en gefrituurde sprinkhanen op de drijvende markt in Thailand. In werkelijkheid zie je vooral namaak-Louis Vuittontassen. Het kan leuker: wij vonden een treinmarkt waar de Thai zijn dagelijkse boodschappen doet. Hier geen ‘good price for you, sir’.

De kraampjes zijn opgezet langs het spoor, maar de koopwaar ligt gewoon uitgestald op de rails. Als er een trein aankomt, wordt de boel in no time ingeklapt, om een minuut later weer uitgestald te liggen als de trein gepasseerd is. Groenten, fruit, vis en kleding liggen weer precies waar ze waren, alsof er niets gebeurd is. Eén keer knipperen met je ogen en je hebt het gemist.

Acht keer per dag doen de verkopers dit en ze doen het al jaren. Reizigers hebben de markt inmiddels gevonden, maar het blijft vooral een plek waar de Thai onderhandelt over de ingrediënten voor zijn avondeten.

treinmarkt thailand

treinmarkt boodschappen

Stel je rondreis door Thailand samen met Thailand online. Tijdens de bouwsteen River and the Railway kun je zelf deze treinmarkt bezoeken.

Thailand reizen

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *