Oostenrijk populair in voorjaarsvakantie

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

De Oostenrijkse Alpen zijn al jaren in trek onder Nederlandse wintersporters. Onder Nederlanders is Oostenrijk, mede door de dure Zwitserse Frank, tijdens de voorjaarsvakantie zelfs de populairste bestemming. Dat constateert Wintersporters.nl.

Maar liefst 56% van de Nederlandse skiërs en snowboarders gaat naar Oostenrijk voor hun sneeuwvakantie. Opvallend is ook de populariteit van de wintersportgebieden in het Duitse Sauerland, waar momenteel de sneeuwcondities prima zijn.

Populairste wintersportland

Oostenrijk is hiermee het populairste vakantieland voor een wintersportreis, Frankrijk is een goede tweede met 20% van de Nederlandse wintersportgangers. Italië zit het klassieke Alpenland Zwitserland op de hielen. Beide landen mogen zo’n 9% van de Nederlandse skiërs en snowboarders verwelkomen, waarbij Zwitserland momenteel te kampen heeft met een ongunstige wisselkoers.

wintersport-ski-oostenrijk

Niet alleen Nederlanders gaan massaal naar Oostenrijk. Ook Zwitsers weten de Oostenrijkse pistes veelvuldig te vinden. ‘Het toerisme in Zwitserland staat sinds de koerswijziging van de Zwitserse Frank zwaar onder druk’, aldus Arjen de Graaf van Wintersporters.nl. ‘Zelfs Zwitsers gaan tegenwoordig in Oostenrijk skiën’.

Tirol populairste wintersportregio

Tirol is met ruime voorsprong de populairste regio in Oostenrijk, gevolgd door het Salzburgerland en Vorarlberg. Wintersporters vinden, in tegenstelling tot de eerste week van de kerstvakantie, momenteel in vrijwel alle skigebieden in de Alpen uitstekende condities. De meeste gebieden hebben de afgelopen weken een flink pak verse sneeuw gekregen. Wel wordt nadrukkelijk gewaarschuwd voor skiën en snowboarden buiten de pistes, vanwege het hoge lawinegevaar.


Wintersport in Oostenrijk

Wil jij ook naar Oostenrijk in de voorjaarsvakantie? Kijk dan eens op de websites van Arke, Sunweb en Kras.nl die skivakanties naar Oostenrijk aanbieden. Liever sneeuwwandelen of langlaufen in Oostenrijk? SNP Natuurreizen heeft in dat geval een mooi aanbod.

Wintersport vroegboeken bij Sunweb

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *