Noorderlicht Tromsø: unieke reis in Noord-Noorwegen

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Het is voor veel mensen dé reden om op vakantie naar Noord-Noorwegen te gaan: aurora borealis, oftewel poollicht of noorderlicht. Misschien wel de beste manier om dit fenomeen waar te nemen is met een Noorderlicht Tromsø reis.

Tromsø noemt zichzelf de hoofdstad van het noorderlicht. En dat is niet voor niets. Er is geen andere stad in de wereld die zo in het teken staat van dit magische natuurwonder dan Tromsø. Deze stad in Noord-Noorwegen ligt 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel en bevindt zich midden tussen de Noorse fjorden en bergen. Omdat Tromsø pal aan het water ligt krijgt het noorderlicht hier kans om zich te laten zien. Daarom is een noorderlicht Tromsø reis de ideale mogelijkheid om het poollicht van je bucketlist te strepen.

Het noorderlicht is en blijft een natuurverschijnsel en daarom kan niemand beloven dat het te zien is. Zelfs in Tromsø niet, waar het in de wintermaanden bijna de hele dag donker is (en in de zomer juist dag en nacht licht). Wil je het noorderlicht zien, dan moet je er soms wat moeite voor doen. De belangrijkste voorwaarde is dat er geen zogenaamde lichtvervuiling is. Bijvoorbeeld van straatverlichting. Om het noorderlicht in Tromsø te zien dien je dus de stad uit te gaan. Maar al vrij snel buiten de stad is het donker genoeg om aurora borealis te spotten.

Meer dan noorderlicht in Tromsø

De ligging van Tromsø is erg bijzonder. Het bevindt zich op een eiland in het noorden van Noorwegen en om van de ene kant van de stad in de andere te komen maken de inwoners gebruik van een enorm tunnelstelsel onder de stad. Voor een stad dat 300 kilometer boven de poolcirkel ligt is het er bovendien opvallend trendy. Dus ook voor reizigers die willen winkelen is Tromsø erg leuk. Daarnaast mag een bezoek aan het Polarmuseum (Polarmuseet) en Polaria museum niet ontbreken. In deze musea kun je alles leren over Tromsø en het arctische gebied. Eten doe je uiteraard in de buurt van de haven.

noorderlicht in tromso

Het is uiteraard mogelijk om zelf een vakantie naar Tromsø te boeken, door middel van een los vliegticket (met overstap in Oslo) en een hotel. Om de kans op het zien van het noorderlicht te vergroten is het echter verstandig om een specialist in de arm te nemen. In Nederland is Voigt Travel al jaren dé kenner op het gebied van noorderlicht Tromsø reizen. Samen met hun ervaren noorderlichtjagers zorgen zij ervoor dat je het noorderlicht te zien krijgt. Daarnaast mag een huskysafari of sneeuwscootertocht natuurlijk ook niet ontbreken als je eenmaal in Noord-Noorwegen bent!

noorderlicht tromso

Foto: nordnorge.com

Noorderlicht Tromsø boeken

Wil jij ook naar Tromsø op vakantie? Of net als wij een korte kennismaking met deze bijzondere stad in Noord-Noorwegen? Neem dan eens een kijkje op noorderlicht.nl, van Scandinavië-specialist Voigt Travel. Het noorden Noorwegen leent zich uitstekend voor het bekijken van het noorderlicht. Wij maakten zelf deze reis: Noorderlicht in Tromsø (Reis voordelig in 3 uur naar de ‘city of northern lights’).

Vliegticket en hotel Tromsø
Ga je op eigen houtje naar Tromsø? Boek dan een goedkoop vliegticket bij WTC.nl – World Ticket Center en bekijk de beste 25 hotels op Booking.com!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *