Spectaculair: noorderlicht in Fins Lapland

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Het is één van de dingen die bij veel reizigers op het verlanglijstje staat: naar het noorderlicht reizen. Zij zullen dan ook jaloers naar deze spectaculaire beelden kijken waarin twee fotografen het noorderlicht in Fins Lapland vastleggen.

Twee Finse fotografen uit Kittilä trokken warme kleren aan en gingen in de kou op zoek naar het bijzondere natuurfenomeen. Daarvoor verbleven ze een nacht in, maar ook vooral rond een hut in het nationale park Pallas-Yllästunturi in het uiterste noorden van Finland. In de video die ze maakten zie je hoe ze de voorbereidingen treffen op hun ‘jacht’ naar het noorderlicht. Het resultaat mag er zijn. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om ooit een soortgelijke reis te ondernemen! 

Benieuwd naar het spectaculaire resultaat van hun tocht door winters Lapland? Bekijk dan de video hieronder. 


Noorderlicht reizen

Wil je een keer het noorderlicht met je eigen ogen aanschouwen? Verschillende Nederlandse reisorganisaties bieden een noorderlicht vakantie aan. In Fins-Lapland, maar onder andere ook in Zweden, Noorwegen, IJsland is het noorderlicht te aanschouwen. Kijk voor noorderlicht reizen op de websites van TUI.nl, Noorderlicht.nl, Lapland.nl en SNP Natuurreizen.

Noorderlicht reizen SNP

Boek je liever een los vliegticket naar Lapland, om daar vervolgens je reis zelf uit te stippelen? Vergelijk de goedkoopste vliegtickets naar Rovaniemi, in het noorden van Finland, op World Ticket Center. Rovaniemi is een goed startpunt voor je reis door Lapland.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *