Marrakech goedkoopste winterzon stedentrip

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

In Nederland is de winter weer in aantocht en dus willen veel mensen een paar dagen naar de zon. Al eens gedacht aan Marrakech? Uit cijfers van HotelsCombined.nl blijkt dat die Marokkaanse stad de goedkoopste winterzonbestemming is.

Hotel prijsvergelijker HotelsCombined.nl zocht uit wat de negen meest aantrekkelijke zonnige wintercitytrips met overnachtingen in een driesterrenhotel onder de 90 euro zijn. De tips van de hotelsite: kleur bij tijdens een middagje shoppen in een bruisende zouk in Marrakech, neem een nieuwjaarsduik in de dode zee bij een bezoek aan Tel Aviv of drink een ‘Aqua Valenciana’ in Valencia.

Volgens de gegevens van HotelsCombined zijn dit (tussen 1 november en 11 december) de goedkoopste winterzon citytrips (gebaseerd op de gemiddelde hotelprijzen per nacht per tweepersoonskamer in een driesterrenhotel):

1. Marrakech – € 31,03
2. Lissabon – € 35,06
3. Napels – € 37,98
4. Sevilla – € 48,16
5. Valencia – € 52,66
6. Rome – € 59,27
7. Barcelona – € 67,12
8. Dubai – € 77,47
9. Tel Aviv – € 88,90

Ontsnap naar de zon: 10% goedkoper dan in 2012

Er zijn veel goede redenen om juist nu een zonnige citytrip te maken en niet alleen vanwege de temperaturen die in Marrakech en Dubai zelfs in november nog oplopen tot 40 graden. In Barcelona, Valencia en Sevilla maakt de zon ’s avonds plaats voor duizenden lichtjes en kerstmarkten die deze Spaanse steden laten stralen. Ook Tel Aviv licht op tijdens Chanoeka, ook wel het lichtjesfeest, de joodse tegenhanger van kerst. Daarnaast heb je in het laagseizoen geen last van eindeloze rijen voor musea en bezienswaardigheden. HotelsCombined signaleert dat hotelovernachtingen in zonnige steden tijdens het najaar gemiddeld 10% goedkoper zijn dan in 2012 en bespaart je vanwege haar “meta” zoekfunctie veel tijd en zoekwerk naar het leukste hotel voor de beste prijs.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *