Invoering verplicht online visum Turkije uitgesteld

Reisnieuws

1 Reactie Reageer

 

De invoering van het e-visum voor Turkije is uitgesteld. Aanvankelijk zouden toeristen naar Turkije vanaf 10 april 2014 alleen nog hun visum online kunnen aanschaffen, maar de Turkse regering heeft de datum uitgesteld naar november 2014.

Begin januari werd besloten dat toeristen naar Turkije vanaf april verplicht online een visum moeten kopen, maar al snel kwam er kritiek op deze maatregel. De tijd zou te kort zijn om mensen ervan op de hoogte te stellen, wat bij de Turkse douane voor problemen zou zorgen. De Turkse regering lijkt voor de kritiek te zijn gezwicht en heeft besloten (onder voorbehoud) de invoering van de nieuwe maatregel uit te stellen tot november 2014. 

Voor Nederlanders die komende zomer naar Turkije gaan is dit goed nieuws. Zij kunnen hierdoor nog gewoon aan de grens of op de luchthaven in Turkije hun visum kopen. Toeristen die wel graag gebruik maken van de online service of al een visum hebben gekocht hoeven niet te vrezen. Het e-visum blijft gewoon geldig en is aan te schaffen via www.evisa.gov.tr.

Reizen naar Turkije

Heb jij nog geen vliegticket naar Turkije en/of hotel geboekt? Of ben je je nog aan het oriënteren op een rondreis door Turkije, bijvoorbeeld in combinatie met een stedentrip naar Istanbul? Neem eens een kijkje bij onderstaande aanbieders voor goedkope vliegtickets, hotels en reizen naar Turkije.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Turkije

logo-hotelsHotels in Turkije (waaronder Istanbul en badplaatsen)

logo-backpackStedentrip Istanbul (vanaf € 194)

logo-backpackBetaalbare zonvakanties Turkije

istanbul-winter

Istanbul

  1. tinus schreef:

    Is nu toch uitgesteld tot november 2014
    dan ook meer mogelijkheden om te betalen
    reisburau’s zullen hier ook op in gaan spelen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *