Plannen voor ‘drijvend’ strand in New York

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

New York beschikt over een aantal stranden, waarvan het strand op Coney Island het bekendste is. Een stadsstrand in hartje Manhattan ontbreekt vooralsnog. Maar daar komt misschien verandering in. Er zijn vergaande plannen voor een ‘drijvend’ strand in de Hudson River.

Hoewel New York dus over een aantal stranden beschikt, willen de initiatiefnemers meer. Voor een dagje strand moeten zonaanbidders nu naar buitenwijken als Staten Island, Brooklyn en Queens. In Manhattan kunnen strandliefhebbers vooralsnog niet terecht. Toen Blayne Ross de wereldstad in het oosten van de Verenigde Staten op een warme zomerdag bezocht, verbaasde hij zich erover dat mensen langs de Hudson River op het asfalt moesten zitten. Dat bracht hem op ideeën, met een crowdfund actie als gevolg.

strand-manhattan-new-york-overzicht

strand-manhattan-new-york

Stadsstrand Manhattan

Ross en zijn team het benodigde geld weten op te halen zal er in 2015 een ‘drijvend’ strand in de Hudson River worden geopend. Naast het zand, de strandstoelen en parasols moeten er winkels, kleedhokjes, loungebanken en eetgelegenheden op het schip verrijzen. Alle ingrediënten voor een dagje zonnebaden. Het uitzicht op de skyline van New York krijg je er gratis bij.

Wil jij dat dit project slaagt? Meld je dan aan en doneer dollars voor een stadsstrand in Manhattan.

strand-manhattan-new-york-boardwalk

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *