ANWB: dit weekend extreme hitte in Alpen

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Vakantiegangers in de Alpen moeten dit weekend rekening houden met extreme hitte. Dat zegt de ANWB. De temperatuur kan in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Italië oplopen tot 37 graden of hoger. Ook moet er rekening worden gehouden met files.

Reizigers moeten erop voorbereid zijn dat ze onderweg in de hitte in lange files terecht kunnen komen, waarschuwt de organisatie. ‘Zorg voor extra eten en drinken in de auto omdat de reis misschien veel langer gaat duren dan verwacht.’ Ook wordt geadviseerd op tijd te tanken zodat de motor en airco niet uitvallen in de file. Verder is het volgens de ANWB verstandig de ramen achterin af te schermen zodat kinderen en huisdieren niet in de volle zon zitten. ‘Las extra pauzes in en laat geen mensen of dieren achter in een afgesloten auto, ook niet tijdens korte rustpauzes.’

De ANWB waarschuwde eerder deze week al voor de grote drukte die dit weekend wordt verwacht op de Europese snelwegen. Vooral in Duitsland, Frankrijk en Noord-Italië worden lange files verwacht.

Volgende week zaterdag, 3 augustus, is het zwarte zaterdag. Dat is de drukste dag op de Franse wegen, waar vertrekkende en terugkerende vakantiegangers traditioneel voor veel files zorgen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *