Lesotho

Bestemmingsinfo | Afrika


Hoofdstad: Maseru
Andere grote steden: Teyateyaneng, Mafeteng en Hlotse
Munteenheid: Lesothaanse loti (LSL)
Oppervlakte: 30.355 km²
Inwoners: 1.930.493 (2012)
 

Lesotho is een land in het zuiden van Afrika en wordt volledig omsloten door buurland Zuid-Afrika. De naam Lesotho is vrij te vertalen naar 'het land van de mensen dat Sesotho spreekt'. Het hele land ligt op een minimale hoogte van 1400 meter en bestaat voornamelijk uit bergen. Tachtig procent van het land ligt zelfs boven de 1800 meter. Het hoogste punt is de Thabana Ntlenyana op 3482 meter hoogte. Het land werd in 1966 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Reisinformatie Lesotho

Tijdsverschil:
In Lesotho is het tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland. Er is geen tijdsverschil tijdens onze zomertijd.
Afstand A'dam-Maseru:
9355 km
Vliegduur:
Ongeveer 11 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Lesotho is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Lesotho.
Visum:
Nee (bij een verblijf langer dan 14 dagen moet wel een visum worden aangevraagd in Lesotho)
 

Talen

In Lesotho zijn Sotho (ook wel Sesotho of Zuid-Sotho genoemd) en Engels de officiële talen.

Beste reistijd Lesotho

De beste reistijd voor Lesotho is in de maanden januari, februari en maart. Hoewel deze maanden de meeste regen valt (de buien duren echter niet lang) is de temperatuur met gemiddeld 25 graden dan wel het meest aangenaam. Tijdens de wintermaanden in Lesotho kan het door de hoogte gemakkelijk -15 graden worden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Lesotho worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Lesotho naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Veruit het grootste deel van de bevolking van Lesotho (ongeveer 90 procent) is christelijk. Hiervan is ongeveer 45 procent rooms-katholiek, 25 procent Afrikaans christelijk en 20 procent protestants. Daarnaast wordt ook de islam, het hindoeïsme en boeddhisme aangehangen.

Populaire bezienswaardigheden

De belangrijkste toeristische attractie in Lesotho is een toch door het Drakensbergenmassief. In de Sani Pas, zoals de Drakensbergen in de lokale taal ook genoemd worden, is het mogelijk om wandel- en fietstochten te maken. Op de top leven de Basotho's nog in traditionele hutten. Iets verder naar het oosten, nog steeds aan de grens met Zuid-Afrika bevindt zich het nationale park Sehlabathebe. De enige mogelijkheid om je door het park te begeven is met een 4x4 terreinwagen of per paard, maar de uitzichten zijn zeer de moeite waard. Een andere bezienswaardigheid is de Maletsunyane waterval vlakbij het plaatsje Semonkong, in het midden van het land. Deze watervallen zijn met een hoogte van 192 meter één van de hoogste van Afrika. Tot slot hoofdstad Maseru. Deze stad ligt in het westen van het land en bezit onder andere het paleis en een standbeeld van Moshoeshoe de Grote. Vanuit Maseru kun je ook uitstekend uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de ruïnestad Thaba Bosiu, naar de met rotsschilderingen bewerkte Masitise grotten en naar Lancer's Gap. Vanaf Lancer's Gap heb je een mooi uitzicht over hoofdstad Maseru.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:59 uur
Categorieën: Afrika