Guyana

Bestemmingsinfo | Zuid-Amerika


Hoofdstad: Georgetown
Andere grote steden: Linden, New Amsterdam en Anna Regina
Munteenheid: Guyaanse dollar (GYD)
Oppervlakte: 214.969 km²
Inwoners: 741.908 (2012)
 

Guyana is een land in het noorden van Zuid-Amerika en één van de weinige Caribische landen dat geen eiland is. Tot 1966, toen het land onafhankelijk werd, is het in handen geweest van Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Guyana grenst in het noorden aan de Atlantische Oceaan en wordt verder omsloten door Suriname in het oosten, Brazilië in het zuiden en zuidwesten en Venezuela in het westen. Guyana beschikt over veel regenwouden, bergen en laagland. De meeste mensen wonen in Guyana langs de noordkust.

Reisinformatie Guyana

Tijdsverschil:
In Guyana is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 5 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Georgetown:
7610 km
Vliegduur:
Ongeveer 9 uur en 45 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Guyana is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Guyana.
Visum:
Nee
 

Talen

De officiële taal in Guyana is Engels. Daarnaast worden er nog andere talen zoals Hindi, Creools en Urdu gesproken.

Beste reistijd Guyana

De beste reistijd voor Guyana is in de maanden februari, maart, september en oktober. Het is er net als de rest van het jaar dan gemiddeld 30 graden, maar er valt minder regen dan in de andere maanden.

Vaccinaties en inentingen

Voor Guyana worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Guyana naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Guyana is christelijk en hangt het hindoeïsme aan. Daarnaast is er nog een kleinere groep moslims.

Populaire bezienswaardigheden

Guyana is vooral populair door haar ongerepte natuur in de binnenlanden. Het land bestaat voor maar liefst 80 procent uit regenwouden. Deze parken herbergen een grote diversiteit aan planten en dieren (voornamelijk vogels). In deze regenwouden bevindt zich onder andere het Kaieteur National Park. In dit park vind je de 226 meter hoge Kaieteur watervallen in de Potaro rivier. In Guyana is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan indianendorpen in de Rupununisavanne. Hiervoor dient eerst toestemming worden gegeven door een plaatselijke reisagent. In dit savannegebied leven ook verschillende dieren zoals jaguars en roofvogels. Guyana is niet erg geschikt voor strandvakanties. Veel stranden langs de Atlantische Oceaan zijn vervuild en slechts een paar stranden zijn geschikt om te zwemmen. Ook hoofdstad Georgetown ligt aan zee. Deze stad wordt ook wel de tuinstad genoemd, mede door de grote botanische tuin aan de rand van het stadscentrum. De stad wordt verder gekenmerkt door de paalwoningen, palafito genoemd. Daarnaast zijn de kathedraal, de Caribische markt Stabroek en de kanalen en grachten door de stad het bekijken waard.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 11:31 uur
Categorieën: Zuid-Amerika