Zuid-Corsica, een ideale mediterrane vakantiebestemming

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Op zoek naar een ontspannen maar veelzijdige mediterrane vakantie? Dan is Zuid-Corsica wat voor jou. De regio is klein genoeg om het overzichtelijk te houden, terwijl er toch meer dan genoeg te zien en te doen is.

Voor een eerste kennismaking met Zuid-Corsica heeft Corsica vakantie info een aantal tips opgesteld die je moet helpen tijdens je bezoek aan één van de mooiste vakantiebestemmingen in het Middellandse Zeegebied. Bezoek bijvoorbeeld de schilderachtige baaien en pittoreske dorpjes in Zuid-Corsica.

Zuid-Corsica, een eerste kennismaking

Het zuiden van Corsica wordt gevormd door een driehoek tussen de grootste plaatsen in de regio. Propriano ligt in het westen, Porto-Vecchio in het oosten en Bonifacio op de meest zuidelijke punt van het Franse eiland. Een van de eerste dingen die bezoekers opvalt is de grote natuurlijke diversiteit van Zuid-Corsica. Zo vind je in het binnenland ruige, rotsachtige bergen en valleien met uitgestrekte bossen.

Bonifacio

Bonifacio (Foto: Corsica vakantie info)

De kust is al even ruig en rotsachtig, maar wordt regelmatig onderbroken door schitterende baaitjes. De Golf van Valinco en de kuststreek rond Porto-Vecchio staan juist weer bekend om hun zonovergoten zandstranden. Verder zijn er tal van leuke activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan snorkelen, duiken, zeilen of gewoon een ontspannen dagje aan het strand.

Avontuurlijke vakantiegangers kunnen uren klauteren in de bergen, kajakken of mountainbiken. Een rustigere maar toch belonende wandeling door de bossen en akkers behoort ook tot de mogelijkheden. Tel er nog een warm en vooral in de zomer droog klimaat bij op, en je zult begrijpen dat Corsica ieder type toerist wel wat te bieden heeft.

Schilderachtige dorpen en steden

De citadelsteden en de vaak nog uit de middeleeuwen stammende dorpen vormen een goede aanvulling op het natuurschoon van Zuid-Corsica. We hebben de belangrijkste plaatsen even voor je op een rij gezet.

Porto-Vecchio
Porto-Vecchio is de grootste plaats van Zuid-Corsica, maar met iets meer dan 10.000 inwoners hoef je geen drukke en chaotische stad te verwachten. Het staat vooral bekend om de knusse binnenstad die in de tijd van de Genuese overheersing van Corsica werd gebouwd. Denk dan aan kronkelende klinkerwegen, pittoreske pleinen en romantische kerken en huizen. Porto-Vecchio heeft ook een relatief grote jachthaven. Vanuit hier is de rustige baai met prachtige stranden en mogelijkheden te zwemmen en te snorkelen prima te verkennen.

Porto Vecchio

Porto Vecchio (Foto: Corsica vakantie info)

Propriano
Propriano ligt aan de andere kant van Zuid-Corsica en is iets kleiner. Het is minder historisch, maar vooral populair doordat enkele van de mooiste stranden van het hele eiland op loopafstand liggen. Ook is Propriano een goede uitvalsbasis voor lange wandelingen in het parc naturel régional de Corse dat iets verder landinwaarts ligt.

Bonifacio
Bonifacio is veruit de mooiste plaats in Zuid-Corsica. Dit kleine stadje in het uiterste zuiden van Corsica ligt op spectaculaire rotsklippen 80 meter boven de zee. Het kent tal van historische gebouwen, waaronder een grote citadel en enkele prachtige kerken. Ook is er in Bonifacio een kleine jachthaven. Vanaf hier heb je niet alleen een prachtig uitzicht op het hoger gelegen stadje, maar kun je ook een ontdekkingstocht in een bootje langs de kust ondernemen.

Sartène
Sartène tenslotte ligt dieper het binnenland en hoger de bergen in. Met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen kent het een bijzonder fraai straatbeeld en is het zeker een aangename plaats om te vertoeven. Nog bekender staat Sartène echter om de vele archeologische opgravingen in de directe omgeving. Hier kun je tientallen prehistorische menhirs bekijken.

Goed bereikbaar

Wat tenslotte ook niet onbelangrijk is om te vertellen, is dat Zuid-Corsica goed bereikbaar is. Het vliegveld bij Figari dat ongeveer in het centrum van de regio ligt, heeft in het hoogseizoen namelijk rechtstreekse verbindingen met zowel Brussel als Düsseldorf. Eenmaal aangekomen, zijn de afstanden nooit meer dan 75 kilometer. Hierdoor ben je tijdens het verkennen van dit mooie stukje Corsica dus altijd snel op plaats van bestemming en houd je meer tijd over om te genieten.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *