De zeven must see plekken van Toscane

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Toscane staat bekend als de regio van de pasta’s, romantiek en een levendige geschiedenis. Toscane is daardoor een plek die bij veel mensen hoog op het verlanglijstje staat. Om je op weg te helpen, hebben we de zeven mooiste en leukste plekken van Toscane op een rijtje gezet.

De beste pizza’s van Florence
Als we aan romantiek denken, dan denken we al snel aan de Italianen. De Toscanen weten al heel lang dat de liefde door de maag gaat. Hier vind je daarom veel lekkere streekgerechten. Voor de lekkerste pizza ga je naar Gusta Pizza in Florence. Houd er wel rekening mee dat veel Italianen een middagdutje doen. Het restaurant is van drie tot vijf gesloten. Daarna ben je weer welkom voor een knapperige pizza.

Genieten van prosciutto
Bij Italiaans eten denken de meesten aan pasta’s, soep, kaas en chorizo, maar wist je dat Chianti vooral heerlijke ham biedt? Deze kleine plek in Toscane staat bekend om deze zoute hamsoort. Het fijne van zoute ham is dat hij heel lang bewaard kan worden. Dat maakt het een geliefde lekkernij om mee naar huis te nemen.

Voor één nachtje een prins of prinses
Overdag toeren door de prachtige heuvels van Toscane en ’s avonds genieten van het uitzicht en genieten van een heerlijke home made diner. Dat is wat je krijgt wanneer je overnacht in Castello Di Vicarello. Dit kasteel is gebouwd in 1100 en wordt nu gerund door een Italiaans echtpaar. Je bent hier in een van de mooiste streken van Toscane. Overdag kun je de omgeving verkennen en ’s avonds schuif je aan tafel bij de gastheer en –vrouw.

Anders dan een camping
In de zomer trekt Toscane veel Nederlandse kampeerders aan. Het fijne klimaat en de rijke cultuur trekken veel toeristen. Als je de hele dag door een stad hebt gesjouwd, dan wil je misschien even van wat luxe kunnen genieten. Vind je een hotel te toeristisch, dan is een Toscaanse Agriturismo een mooie plek om te verblijven. Deze typische Italiaanse boerderijen geven jou een heerlijk vakantiegevoel op het Toscaanse platteland.

San Gimigiano (Foto: mtsrs

Uitzicht vanaf San Gimignano (Foto: mtsrs)

Een echt Italiaans maatpak
Italië en mode zijn twee woorden die al eeuwen met elkaar verbonden zijn. Een Italiaans maatpak staat voor kwaliteit. Wil je eens een ander soort souvenir mee naar huis nemen? Laat dan een pak op maat maken bij Florin Cristea. Deze kleermaker vind je op de Via Vittorio Emanuele 50. Hier is de klant nog echt koning en waan jij je even een chique Italiaan.

De lekkerste likeuren van Genova
In het kleine winkeltje van Anna Maria Costa vind je heerlijke likeuren die zij zelf brouwt. In dit winkeltje – te vinden in het het stadje Genova -koop je naast likeuren ook leuke pepermolens en andere Italiaanse hebbedingetjes voor in de keuken.

De stad van de cultuur
Als je naar Toscane gaat, dan moet je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan Florence. Deze stad barst van de cultuur en bevat een van de hoogtepunten van de Italiaanse kunst: de David van Michelangelo. Deze stad trekt veel toeristen aan. Het voordeel daarvan is dat je veel campings en vakantiehuizen in de buurt vindt. Wil jij je verblijfplaats extra karakter geven, kijk dan eens bij de Agriturismo’s van Charmequality. Met deze verblijfplaatsen waan jij je dag en nacht in het echte Toscane.

Dit is een gesponsord artikel.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *