Treinverkeer Schiphol in weekend plat

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Door werkzaamheden aan het spoor is er komend weekend maar beperkt treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam. Reizigers moeten hierdoor omreizen of gebruikmaken van vervangend bus- en metrovervoer. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

Het gaat om het treinverkeer aan de noordkant van Schiphol. Vanaf vrijdagavond 7 februari (22.00 uur) rijden er tussen de luchthaven en Amsterdam minder treinen. Op zaterdag en zondag is er helemaal geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk, Schiphol en Duivendrecht/Diemen Zuid en tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA. De Thalys stopt ook niet op Schiphol. De normale dienstregeling wordt maandagochtend weer hervat, zo verwacht NS.

Er wordt al langer gewerkt aan een nieuw spoornetwerk tussen Schiphol en Almere. Zo wordt onder meer het spoor richting Schiphol over acht kilometer verdubbeld, van twee naar vier sporen. Daardoor wordt de capaciteit van het spoor groter. De werkzaamheden moeten in 2016 worden afgerond.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *