‘Wegenvignet autobahn Duitsland kost 10 à 100 euro’

Reisnieuws

2 Reacties Reageer

 

De Duitse politiek heeft een akkoord bereikt over tolheffing voor buitenlandse automobilisten op snelwegen in Duitsland. De prijs van een wegenvignet is nog niet bekend gemaakt, maar schommelt naar verwachting tussen de 10 en 100 euro.

In Duitsland zingen verschillende bedragen rond wat betreft de geplande tolheffing op snelwegen. Een wegenvignet voor 10 dagen zou 10 euro gaan kosten. Om twee maanden onbeperkt op de Duitse autobahn te rijden betaalt de buitenlandse automobilist 30 euro en voor 100 euro is het gebruik van de Duitse snelwegen voor het hele jaar af te kopen. De exacte details moeten nog worden uitgewerkt, maar het is de bedoeling dat de nieuwe wet in de loop van 2014 wordt aangenomen. De tolheffing op de Duitse autobahn zou dan al op 1 januari 2015 kunnen beginnen.

Vooral voor Nederlanders die even de grens over willen is dit besluit van het CDU/CSU en SPD slecht nieuws. Even een boodschapje of een stedentrip in één van de Duitse steden kost daardoor al minimaal 10 euro meer. Ook Duitsers moeten een wegenvignet kopen, maar krijgen het bedrag terug via de wegenbelasting.

Tol betalen in Europa

Voor een roadtrip door Europa moet je je voorruit tegenwoordig dus vol plakken met wegenvignetten. Een wegenvignet is verplicht op de belangrijke wegen in Bulgarije, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Zwitserland. In Frankrijk en Italië zijn bijna alle grote snelwegen tolwegen en ook in Kroatië, Noorwegen, Portugal en Spanje wordt tol geheven op de belangrijkste snelwegen. In België hoeft (nog) niet te worden betaald op de snelwegen.

  1. Henk schreef:

    Met het Wegenvignet in Duitsland gaan de Nederlandes er vast NIET meer tanken of winkelen omdat dit zo maar 100 Euro per jaar of meer kan kosten.
    Maar dan is de Nederlandse regering weer blij en stroomt het geld wat anders naar Duitsland ging, weer in de kas van Nederland.

  2. petra schreef:

    Waar kan ik zon vignet kopen? want bij de anwb kan ik alleen dingen vinden over een milieu sticker!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *