Vijf dingen in Andalusië die je niet mag missen

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Andalusië is de meest Spaanse streek van Spanje. Een streek die alles biedt wat je van een vakantieland mag verwachten. Onderga de betovering van het rijke verleden en kom tot rust op de stranden van de zonnige Costa del Sol, het Californië van de Zuid-Spaanse kust.

Andalusië is niet in een enkele vakantie te doen. Dit fantastische gedeelte van Spanje is de bakermat van de Flamenco, de Sherry en het stierenvechten. De stranden en badplaatsen trekken elk jaar miljoenen vakantiegangers en de hoofdstad Sevilla is één van de meest bezochte culturele steden van Spanje.

Ga je voor het eerst naar Andalusië dan volgen hier vijf plaatsen en activiteiten die je beslist niet mag overslaan.

Granada

Je hebt Andalusië niet gezien als je niet in het Alhambra bent geweest. Dit paleis in de zuidelijke stad Granada is een van de beroemdste monumenten van Spanje en gevuld met kunstschatten uit zowel de islamitische als christelijke Spaanse geschiedenis.

Sevilla

Een rijk met bomen beplante prachtige historische stad gesitueerd rondom een immens groot stadsplein in halve maanvorm waar je niet in een dag uitgekeken raakt. De groteske Kathedraal en het majestueuze Koninklijk Paleis van Sevilla doen je versteld staan van de bouwkunst en de grootsheid van de Giralda en Torro de Oro laten je beseffen hoe nietig de mens is.

Cordoba

De warmste stad van Spanje aan de Guadalquivir rivier met zijn streekproducten als olijfolie, wijn, sherry en Moors keramiek. De in meerdere bouwstijlen opgetrokken Mezquita Kathedraal. Een van origine in door de Moren gebouwde Moskee die in 1236 tot Kathedraal is gewijd.

Bodega’s

Echte originele Spaanse sherry proeven doe je in een Bodega. Jerez is de uitgelezen plaats voor een rondleiding over een landgoed en om het hele productieproces van de sherry van dichtbij te aanschouwen.

Sierra Nevada

Liefhebbers van bergbeklimmen, paardrijden, vissen of wandelen kunnen helemaal hun hart ophalen in het uitgestrekte natuurgebied Parque National Sierra Nevada. Hou je meer van wintersport? Maar liefst 5 maanden per jaar kan je terecht op een van de 65 skipistes om er te skiën of snowboarden.

Je komt het makkelijkst in Andalusië met het vliegtuig. De stad Malaga heeft een internationaal vliegveld waarvandaan er shuttles zijn naar alle toeristische plaatsen in de omgeving. Zie voor meer informatie en goedkope vliegtickets op momondo en voeg Andalusië toe aan jouw lijstje van bezochte vakantiebestemmingen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *