Per voet naar de top van de Tafelberg

Reistips

Geen reacties Reageer

 

De Tafelberg beklimmen. Doen of niet? De kabelbaan vanuit Kaapstad hangt er natuurlijk niet voor niets en het scheelt je heel veel tijd om de rest van de prachtige stad te bekijken, maar voor het allermooiste uitzicht is de wandeling aan te raden.

Tijdens het beklimmen van de Tafelberg heb je urenlang een betoverend uitzicht over de stad, Robbeneiland en de Atlantische Oceaan. Een mooier uitkijkpunt over deze prachtige stad in het zuidwesten van Zuid-Afrika is niet denkbaar. Hoewel enige conditie natuurlijk wel vereist is om naar de top van de Tafelberg te wandelen, zijn er ook ‘eenvoudige’ wandelroutes op de Tafelberg mogelijk. Voor ieder wat wils.

Wandelroutes Tafelberg

De kortste en snelste versie is de Platteklip Gorge, die ongeveer 3 tot 4 uur duurt. Deze route loopt langs de voorkant van de Tafelberg waardoor je continu zicht houdt op de stad, de haven en de zee. Enige conditie is vereist, maar voor deze route hoef je geen beoefende wandelaar te zijn om onderweg optimaal van het uitzicht te kunnen genieten. Veruit het grootste deel van de Platteklip Gorge is goed onderhouden, waarbij je soms over rotsblokken moet klauteren. Ook erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of 12 dus.

Uiteraard kun je de Platteklip Gorge wandeling ook in omgekeerde richting doen. De meeste mensen kiezen er echter voor naar boven te wandelen en terug te gaan met de kabelbaan. Naast de Platteklip Gorge zijn er ook langere wandelroutes op de Tafelberg mogelijk, waarbij je in sommige gevallen de hele dag onderweg bent.

De Tafelberg

De Tafelberg

Uitzicht over Kaapstad en Robbeneiland.

SNP Natuurreizen Zuid-Afrika

De Tafelberg

De Tafelberg

Eenmaal aangekomen op de top van de Tafelberg is dit je welverdiende loon: een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en Kaapstad.

De Tafelberg

De Atlantische Oceaan.

Kaapstad


Zelf de Tafelberg beklimmen

Voordat je zelf de Tafelberg gaat beklimmen dien je nog een vliegticket naar Kaapstad te boeken. Er zijn veel maatschappijen die naar Zuid-Afrika vliegen. Bekijk de goedkoopste vliegtickets naar Kaapstad op WTC.nl – World Ticket Center. Voor de grootste aanbod met hotels in Zuid-Afrika ben je bij Booking.com aan het juiste adres.

Ben je overtuigd en wil je zelf de Tafelberg beklimmen? Verschillende Nederlandse reisorganisaties bieden actieve vakanties in Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika aan. Kijk voor het aanbod op de websites van SNP Natuurreizen, Sawadee en TravelAfrika.nl.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *