Vrouw leeft al 58 dagen op luchthaven Cancun

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Op de luchthaven van de Mexicaanse stad Cancun speelt zich een tafereel af die veel doet denken aan de Tom Hanks-film The Terminal. Een 45-jarige, in Nederland woonachtige, Amerikaanse vrouw leeft vanwege een verlopen paspoort al 58 dagen op het vliegveld.

Diane Wayne kan zich geen nieuw paspoort veroorloven en ‘woont’ daarom al twee maanden op de luchthaven. De vrouw wil bovendien niet terugkeren naar de Verenigde Staten. Ze zegt Nederland als haar thuisland te beschouwen, waar ze al meer dan 21 jaar woont. De autoriteiten op de luchthaven van de Mexicaanse badplaats hebben contact gehad met de consuls van de Verenigde Staten en Nederland, maar beide landen hebben geen familieleden van Wayne gevonden. Daardoor lijkt er voorlopig nog geen einde te komen aan de bizarre situatie.

The Terminal

Het leven op een luchthaven doet denken aan de film The Terminal, met Tom Hanks en Catherine Zeta-Jones. Die film gaat over een immigrant die achttien jaar op een vliegveld woonde, gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van de Iraanse vluchteling Mehran Karimi Nasseri. Hij leefde tussen 26 augustus 1988 tot juli 2006 op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. 

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *