Transitpassagiers Rusland: 72 uur visumvrij

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Veel reizigers zouden graag eens naar Rusland gaan, maar worden afgeschrikt door de verplichting van een visum. Goed nieuws voor deze mensen, want in de toekomst kunnen transitpassagiers 72 uur visumvrij in Rusland verblijven.

Volgens een nieuw wetsvoorstel zouden passagiers uit twintig verschillende landen, waaronder Nederland en België, 72 uur lang in Rusland mogen verblijven zonder in het bezit te zijn van een visum. Het enige addertje onder het gras is dat deze mensen wel in het bezit moeten zijn van een vliegticket van een Russische luchtvaartmaatschappij. Maar vlieg je via bijvoorbeeld Moskou naar het verre oosten, dan zou je dus drie dagen in de Russische hoofdstad kunnen verblijven zonder dat je vooraf door de hele visumprocedure hoeft te gaan. Dat bericht het Russische staatspersagentschap Ria Novosti.

Rusland en de Europese Unie liggen al jaren overhoop over een mogelijke afschaffing van de visumverplichting. De versoepeling van de visumplicht moet het toerisme in Rusland een nieuwe boost geven. Ook Aeroflot, de grootste luchtvaartmaatschappij van Rusland, is blij met de ontwikkelingen. De airline denkt hierdoor jaarlijks 700 miljoen euro meer te kunnen verdienen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *