Visum Turkije alleen nog online te koop

Reisnieuws

29 Reacties Reageer

 

Als je op vakantie naar Turkije gaat kun je het visum voor dat land nu nog op de luchthaven kopen. Maar dat gaat veranderen. Vanaf 10 april 2014 kunnen toeristen het visum voor Turkije alleen nog vooraf online aanvragen.

Met de nieuwe regels voor het visum voor Turkije vervalt de mogelijkheid om het stempeltje op de luchthaven aan te schaffen. Vanaf 10 april moeten vakantiegangers hun visum online bestellen op www.evisa.gov.tr. Na betaling van 15 euro per creditcard wordt het elektronische visum per e-mail opgestuurd. Om Turkije in te komen moet op de luchthaven of bij de grens een kopietje van het afgegeven visum worden getoond.

Met de maatregel wil de Turkse overheid werk uit handen nemen bij het personeel op de luchthavens. Zij waren nu veel tijd kwijt met het afgeven van de visa. Een visum voor Turkije is net als nu ook straks zes maanden geldig. Reizigers mogen met een toeristenvisum maximaal drie maanden in Turkije verblijven.

Update: Vanaf heden is het niet meer mogelijk om een visum bij aankomst in Turkije aan te schaffen. Vraag nu je visum aan op E-Visums.nl.

Reizen naar Turkije

Heb jij nog geen vliegticket naar Turkije en/of hotel geboekt? Of ben je je nog aan het oriënteren op een rondreis door Turkije, bijvoorbeeld in combinatie met een stedentrip naar Istanbul? Neem eens een kijkje bij onderstaande aanbieders voor goedkope vliegtickets, hotels en reizen naar Turkije.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Turkije

logo-hotelsHotels in Turkije (waaronder Istanbul en badplaatsen)

logo-backpackStedentrip Istanbul (vanaf € 194)

logo-backpackBetaalbare zonvakanties Turkije

istanbul-winter

Istanbul

 1. pc. brandenburg schreef:

  wat nu als je geen creditkaart heb maar alleen en bankpas of giropas hoe betaal je dan

 2. Evelien schreef:

  Moet je ook een visum kopen indien je maar 1 dag in Turkije verblijft (bv met een cruise)

 3. M. Erkelens schreef:

  Hoe te regelen bij een rondreis door Europa met een camper? Mogelijk dat we Turkije dit jaar weer willen bezoeken, maar dat plan ligt niet vast.kunnen we dan bij de grens alsnog een visum aanschaffen?

  • Redactie schreef:

   Ook in dat geval zal er vooraf online een visum moeten worden aangevraagd. Wellicht dat u dat ergens onderweg nog kunt doen.

 4. Lois schreef:

  Het is niet van deze tijd dat betaling alleen met credit card kan. Veel mensen hebben geen credit card en ik ga er daarvoor ook echt geen aanschaffen. Dan maar niet naar Turkije.

 5. bertoen schreef:

  Ik wil een aan vragen word gevraagd je pas no die vul ik in en je mail dan een code heb ik gedaan dan verder dan klopt het niet 10X geprobeerd gaat niet wat nu

 6. Monika Wolbrink schreef:

  Hallo, ik was vanaf 1-11-2013 tot en met 15-11-2013 in Turkije.Ik heb (een visum) daarvoor nog de stempels in mijn paspoort. Op 13-04-2014 tot en met 27-04-2014 ga ik weer op vakantie naar Turkije. Moet ik nog wat aanvragen of zijn de stempels nog geldig? (zes maanden??).

  • Redactie schreef:

   Die 6 maanden geldt alleen als u aaneengesloten in het land bent. U heeft als het goed is ook een stempel gekregen bij het verlaten van het land op 15 november. Daarmee is uw visum weer verlopen. Als u in april opnieuw gaat moet u opnieuw een visum aanvragen.

 7. Jan Dijkstra schreef:

  Mijn vrouw en ik gaan al 25 jaar naar turkije op vakantie.
  Dit gedoe met die visa is slecht voor ons maar vooral voor het imago van het,vroeger, zo gastvrije land. De vakantie is reeds geboekt maar overweeg sterk deze te annuleren en naar Griekenland te gaan.

 8. cissie schreef:

  Als je een toeristenvisum aanvraagt voor je dochter van 3 jaar, zijn daar dan handtekeningen voor nodig van beide ouders met gezag, of kan het ook van een ouder zijn, namelijk de ouder bij wie ze woont? Met de andere ouder is namelijk geen contact meer.

  • Redactie schreef:

   Voor dat soort bijzondere gevallen kunt u beter even contact opnemen met het visumbureau van Turkije. Of anders met uw reisorganisatie.

 9. Reiziger schreef:

  Het is slechts een kwestie van verschuiven van de werkdruk, en is het ronduit belachelijk dat je alleen met een credit card een visum kan aanvragen. Dus dat het voor iedereen makkelijker gaat worden is onzin.

 10. a van beek schreef:

  wij gaan van 23-06-2014 tot 30-06-2014 naar turkije.
  daarna van 11-09-2014 tot 22-09-2014 hebben wij nu 1x een visum nodig?

  • Redactie schreef:

   Nee, dan heeft u twee keer een visum nodig. Het eerste visum loopt af zodra u Turkije verlaat.

   • a van beek schreef:

    is hij dan geen 3 maanden meer geldig?
    afgelopen jaar was dat n.l. wel toen je daar nog gewoon een visum kon kopen?

    • F. de Wit schreef:

     Het visum is 180 dagen geldig na de aanschafdatum. De dag van vertrek moet dus binnen die 180 dagen vallen. Jullie kunnen dus gewoon met dit zelfde visum op vakantie.

 11. Redactie schreef:

  De invoering van het verplichte online visum voor Turkije is uitgesteld: https://reisaddict.nl/invoering-verplicht-online-visum-turkije-uitgesteld/

 12. Timmer schreef:

  Ik had samen met mijn vrouw een visum aangevraagd voor 26 april 2014 deze had ik op mijn pc staan maar door een crash ben ik deze kwijt kon er op geen enkele manier nog aankomen wat nu te doen

 13. jack schreef:

  Wij willen in augustsus 1 dagje van Kos Griekenland naar Bodrum Turkije, zelfde dag weer terug. Hoe gaat dat met een visum ?

 14. miranda schreef:

  Hallo,
  Ik ben in nederland geboren, maar heb een italiaans paspoort, heb ik dan een speciale stempel nodig of kan ik dan ook gewoon een visum kopen, online of in Turkije zelf..
  Groet, Miranda

 15. Brian schreef:

  Ik wil nu 2 visums aanvragen via deze site.
  Na alles te hebben ingevuld komt er helaas geen email met de nodige Visums 🙁 Hoe dit nu op te lossen terwijl we morgen op 06:00 vertrekken.
  Please snelle reactie!!

 16. Joris1985 schreef:

  @Brian,

  waar heb je de visums aangevraagd?

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *