Geen visum meer nodig naar Mongolië

Reisnieuws

1 Reactie Reageer

 

Altijd al eens met de trein van Moskou naar Beijing willen reizen? Met de Trans Mongolië Express reis je via Mongolië naar China. Veel reizigers grijpen dat aan om een paar dagen in Mongolië te verblijven. Goed nieuws, want vanaf nu heb je geen visum meer nodig voor dit uitgestrekte land.

De versoepeling is onderdeel van het ‘Welcome to Mongolia’ programma in 2015, dat ervoor moet zorgen dat meer toeristen het land gaan bezoeken. Niet alleen reizigers uit Nederland en België hoeven geen visum meer aan te vragen voor ze naar Mongolië reizen. De nieuwe regels zijn van toepassing op 42 landen wereldwijd en geldt tot minimaal 31 december 2015. Het scheelt ook de nodige rompslomp voor mensen die per trein de volledige route van de Trans Mongolië Express naar China afleggen. Zij hoeven nu alleen nog een visum voor Rusland en China aan te vragen.

Dankzij de wijziging kunnen toeristen nu 30 dagen in Mongolië verblijven, zonder daar een visum voor nodig te hebben. Zij kunnen nu visum-vrij door Ulaanbaatar struinen en overnachten in Mongoolse Gers (yurt) op de eindeloze vlaktes.

Mongolië reizen

Ga voor meer bezienswaardigheden in Mongolië naar onze pagina met uitgebreide reisinformatie over Mongolië.

Het Gandan Klooster in Ulaanbaatar dat onlangs nog werd bezocht door Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Het Gandan Klooster in Ulaanbaatar.

  1. Henk Fuchs schreef:

    Helaas heeft Mongolië de visumplicht weer ingevoerd sinds een paar jaar. Scheelt toch weer €80 (single entry) + eventuele bemiddelingskosten

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *