Vijf vakantietips om de winterblues tegen te gaan!

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

De zomer laat zich alweer een tijdje van zijn beste kant zien, maar voor je het weet, is de zomer alweer over en moeten we een vakantie boeken om van de zon te blijven genieten. Gelukkig blijft de warme zon in de winter wel op andere plekken schijnen. Wil jij de regen en wind in de gure maanden ook liever verruilen voor de winterzon?

In dit artikel geven we vijf reistips voor een echte winterbreak om aan de kou te ontkomen!

1. De Nederlandse Antillen

In het Caribisch gebied is een gedeelte van Nederland te vinden, namelijk de Nederlandse Antillen! De Antillen worden opgesplitst in twee delen: de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) die samen ook wel de Benedenwindse Eilanden worden genoemd, en de Bovenwindse Eilanden (bestaande uit Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius). Op de Nederlandse Antillen kun je genieten van hagelwitte stranden, blauw en helder zeewater, het mooiste koraal en een scala aan tropische vissen. Aan de kunst kun je dan ook snorkelen en duiken om wat meer te kunnen zien van het leven in de zee. Houd je niet zo van water? In de Bovenwindse Eilanden kun je ook een spannende jungletocht doen!

2. Canarische Eilanden

De eerste tip is meteen de dichtstbijzijnde bestemming, want vanaf Schiphol ben je binnen 4,5 uur in deze Spaanse eilandengroep. Alhoewel de eilanden vooral populair zijn onder strandgangers, is er eigenlijk veel meer te doen dan luieren aan zee. De Canarische Eilanden hebben namelijk een prachtig natuurlandschap en dit hebben zij te danken aan hun ontstaan na een aantal uitbarstingen van vulkanen. De grootste vulkaan is de de Pico del Teide, maar op Lanzarote en La Palma zijn ook mooie vulkaanlandschappen te zien. De zandduinen van Gran Canaria zijn ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken, want hier lijkt het net alsof je door de woestijn loopt. Aan de kust van de twee grootste eilanden Gran Canaria en Tenerife zijn de meeste toeristen te vinden. Ga je hier meer richting binnenland, dan zul je meer natuurlandschap zien en merk je dat er ook rustige plekjes zijn.

3. Thailand

In de Europese winter heeft Thailand het meest ideale klimaat van het jaar: warm en droog, maar niet ondraaglijk heet. In Noord-Thailand is veel natuurgebied met beboste bergen, riviervalleien en rijstvelden te vinden en in het zuiden heb je weer tropische regenwouden. Verder kun je hier ook genieten van prachtige witte stranden. Thailand is erg betaalbaar, waardoor je voor (Nederlandse begrippen) weinig geld de meest waanzinnige resorts kunt boeken. Tenslotte kun je ook heel goedkoop en lekker eten in een van de vele straatstalletjes die Thailand rijk is. Voor omgerekend minder dan twee euro heb je de heerlijkste Thaise lekkernijen zoals Pad Thai, Tom Kha Kai en Gaeng Keow Wan Kai.

4. Dubai

Dubai is een woestijnstad en dit betekent dat het hier altijd lekker warm is, ook in de winter! In de wintermaanden is het hier zo’n 25 tot soms wel 35 graden, dus als koukleum heb je hier zeker niks te klagen. Dubai straalt luxe en rijkdom uit en dit is bijzonder om eens een keer in het echt met eigen ogen te zien. Toparchitecten vanuit de hele wereld hebben zich hier kunnen uitleven, wat heeft geresulteerd in de meest waanzinnige wolkenkrabbers en hoge gebouwen. Ook kun je er lekker shoppen, want de The Dubai Mall is het allergrootste winkelcentrum ter wereld! Vergeet ook zeker de Palm Jumeirah niet, het kunstmatige eilandengroepje in de vorm van een palmboom. Let wel op: Dubai kan wel erg duur uitvallen, want deze stad is recordhouder wanneer het gaat om de meeste vijfsterrenhotels.

dubai winterzon

5.Gambia

Gambia staat synoniem voor de ‘Smiling Coast of Africa’ en deze bijnaam heeft zij te danken aan de vriendelijke en vrolijke bevolking die er huist. Gambia is heel geschikt voor stelletjes en voor een familievakantie, want het is er goedkoop en er is genoeg leuks te doen voor jong en oud. Vanaf Schiphol vlieg je binnen zes uur naar dit Afrikaanse land, waar je heerlijk kunt genieten van de warme zon en mooie stranden. Als je meer naar het binnenland reist naar een van de Nationale Parken, zul je prachtige natuurlandschappen en bijzondere dieren ontdekken.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *