Vijf evenementen tijdens je vriendenvakantie in eigen land

Reistips

 

Een vakantie in Nederland, met je beste vrienden, waarom niet? Het weer is prima, er zijn zowel aan zee als in het binnenland allerlei gezellige stranden en er is veel te doen. De hele zomer door is Nederland één groot pretpark, en bovendien moet je veel mooie steden nog ontdekken. Dat is prima te combineren. Vijf evenementen, gekoppeld aan andere leuke vriendenuitjes in de buurt.

TT Assen en de geheimen van Drenthe

Ben je gek op snelheid en spektakel, dan is het eerste wat je doet TT Assen tickets voor jou en je matties scoren. De ronkende motoren, het mooie TT-circuit en de positief opgewonden sfeer zijn een must voor de liefhebbers die tijdens hun vakantie wat mee willen maken, in plaats van op een ligbedje luieren. Bovendien biedt Drenthe nog veel meer: de mysterieuze hunebedden, schitterende natuur en het bluesfestival van zelfbenoemd TT Assen-fan Johan Derksen.

Lowlands: doe het nu eindelijk een keer

Nu we het toch over muziek hebben: het driedaagse festival Lowlands nabij het Flevolandse Biddinghuizen is hét evenement voor de smaakmakers en fijnproevers. Van obscure punkband tot wereldberoemde stadionartiest en van Berlijnse techno-dj tot Londense urban-pareltjes, elk jaar zetten de organisatoren weer een schatrijk programma op de poster. Met ook kunst, (straat)theater, comedy, talkshows en talloze onaangekondigde feestjes. Ben je toch op vakantie in deze omgeving, dan pak je vanzelfsprekend een dagje Zwolle mee. Of strijk neer op de schitterende Veluwe.

Sneekweek en de Friese dorpen en steden

De Sneekweek is veel meer dan een nautisch evenement. In de hele stad is het feest. Bekijk de zeilwedstrijden, geniet van de vele live muziek en lokale specialiteiten en bewonder tegelijk het schilderachtige centrum van de stad. Tijdens deze vakantie is het huren van een heus jacht om zelf de Friese wateren te verkennen, een aanrader. Je meert aan in schattige dorpjes, barbecuet aan wal en brengt de nacht door in de uitgestrekte natuur. Voor een weekje een motorjacht huren is verrassend betaalbaar, zeker als je dit met een groep vrienden doet.

Pezen in de provincie: bewonder je favoriete voetballers in de zomer

Pezen in de provincie is een begrip onder voetballiefhebbers, uitgevonden door weekblad Voetbal International. De journalisten rijden van het ene naar het andere amateurvoetbalcomplex waar de profs het tegen de lokale helden opnemen in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit vindt navolging bij de fans, die ’s zomers verder verstoken zijn van activiteiten rondom hun favoriete clubs. Het is dus helemaal geen gek idee om de weekendtassen in de auto te gooien en ze met je vrienden achterna te rijden.

Meer concerten op bijzondere locaties in Noord-Holland

In Noord-Holland, toch al een mooie vakantiebestemming, vinden steeds meer concerten op bijzondere locaties plaats. Je denkt dan aan het Amsterdamse Bos, Caprera in Bloemendaal of het dakterras van het Alkmaarse Podium Victorie. Een mooi hoogtepunt tijdens je verblijf in deze provincie, waar je meteen kennismaakt met gezellige steden als Haarlem, Alkmaar en kunstenaarsdorp Bergen, waar Lichtjesavond eveneens een aanrader is.