Vietnam – de highlights, maar dan net even anders

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Ervaar het lokale leven in de wereldstad Hanoi, overnacht bij een traditioneel bergvolk in Sapa, laat voordelig kleding maken op maat en snorkel tussen kleurrijke vissen. Het verrassende Vietnam staat garant voor een veelzijdige reis.

Ondanks dat Vietnam al jarenlang bezocht wordt door veel toeristen, vind je ook hier nog ongerepte plaatsen waar het lokale leven de boventoon voert. Reis alvast mee langs enkele highlights van Vietnam, maar met oog voor het lokale leven en net even anders dan andere reizigers.

Hanoi – old quarter

Hanoi, gelegen in het noorden van Vietnam en voor veel mensen de kennismaking met het land. Een rustige kennismaking? Nee, dat zeker niet. Brommers, auto’s en verkopers (je hebt ze vast wel eens gezien in een reisgids, met een lange stok over de schouders en aan beide kanten een mand) delen de straten. Stoplichten zijn er nauwelijks en rustige momenten op straat ook niet. Verstand op nul en gaan: oversteken doe je rustig, in een vloeiende beweging. Het verkeer past zich aan, aan jou. Wandel ’s avonds een rondje om het Hoi Kiem meer. Vietnamezen sporten samen en oude mannen spelen Wajong. Neem plaats op een bank en laat het lokale leven aan je voorbij gaan. Of, doe zelf mee.

hanoi-vietnam

Tai Chi in Halong Bay

Halong Bay, een bekend natuurgebied in het noorden van Vietnam. Ontelbaar veel kalkstenen rotsen steken uit het water omhoog. Je bent hier zeker niet de enige, maar de dagtoeristen laat je achter je wanneer je een nacht slaapt op een traditionele houten jonk. Voor de vroege (geluks)vogels: sta om half 6 op en volg een les Tai Chi bij de gids. Zo vroeg op de ochtend, boven op het dek, heb je even het gevoel alleen (op de gids na dan) in Halong Bay te zijn. Pas op met wegdromen; houd die pose vast…

halong-bay-vietnam

Sapa – trekking

Wij zijn nog steeds in het noorden, maar reizen dit keer per nachttrein naar het ongerepte natuurgebied van Sapa. Hier vind je kleine dorpen, bewoond door bergstammen. Een gebied voor de avonturier en voor degene die graag het bergleven ontdekt. Overdag wandel je met ervaren gids door uitgestrekte rijstvelden, langs nieuwsgierige kinderen en boeren die het land bewerken. Je overnachting is basic; in een apart voor reizigers ingericht houten huis op palen. Per dag loop je ongeveer 10-15 kilometer, dus sportiviteit is gewenst. Een fotocamera ook.

rijstvelden-vietnam

Hoi An – maatkleding walhalla

Hoi An, een knusse stad die bekend staat om de kleurrijke lampionnen waarmee de straten worden verlicht. Hoi An is door de vele straten en rustig leeftempo erg geschikt om fietsend te verkennen. Maak ’s ochtends een stop bij de markt aan de rivieroever waar fruit, specerijen en verse vis te koop is. Vergeet niet langs te gaan bij een van de vele tailors. Hier worden je maten opgenomen en de volgende dag ligt het klaar: schoenen, een pak, een jurk. Misschien wordt het tijd voor een extra backpack of koffer.

Vietnam reizen

Palmeneiland

Het woord zegt het al: een eiland met palmen. Vanaf het vasteland pak je de boot naar dit kleine eiland. Er is een restaurant waar elke dag het menu op de menukaart wordt geschreven, die buiten in het zand staat. En er zijn snorkels te koop. Vanaf het strand loop je het heldere water in en zwem je tussen de tropische vissen. Wit strand, blauwe zee, weinig te doen. Ook dit is Vietnam.

vietnam-baai

Bij Vietnam online, onderdeel van Riksja Travel, bouw je jouw eigen Vietnam rondreis. Je reist individueel en op je eigen tempo. Kleinschalige accommodaties, bijzondere excursies en nodige transfers zijn verzorgd. Zo kan jij tijdens de reis niets anders doen dan waar het om draait: reizen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *