Turkije populairste bestemming onder gezinnen

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Turkije was vorig jaar de populairste bestemming onder gezinnen. Daarmee stoot het Spanje van de eerste plek. Dat blijkt uit een analyse van de vliegreistrends van Nederlandse reizigers in 2013, uitgevoerd door reiszoekmachine Skyscanner.

Turkije is de nieuwe vakantiebestemming nummer 1 voor Nederlandse gezinnen. In 2012 was dit nog Spanje. Maar het Zuid-Europese land moet nu genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plek onder gezinnen, volgens het onderzoek van Skyscanner, wordt nu ingenomen door Marokko. Wat de steden betreft waren Istanbul, Bangkok en Nador (Marokko) het meest geliefd onder de gezinnen. 

Skyscanner onderzocht niet alleen de populairste bestemmingen voor gezinnen. Het keek ook naar andere reistrends. Spanje staat wel op de eerste plaats als meest populaire zomerbestemming, gevolgd door Turkije en de Verenigde Staten. De populairste steden in de zomer zijn Bangkok, Londen en Istanbul. Een opvallende opkomende bestemming is Myanmar, het voormalige Birma. De tweede plek onder de opkomende bestemmingen wordt ingenomen door Armenië en op de derde plek staat Kaapverdië. Opkomende steden zijn Fes (Marokko), Yangon (Myanmar) en Clermont-Ferrand (Frankrijk).

De top drie voor de winterbestemmingen ziet er iets anders uit. Hier voert Groot-Brittannië de lijst aan gevolgd door Spanje en Thailand. Populaire steden in de winter van 2013 waren Londen, Bangkok en Istanbul.

Spanje nog steeds de populairste bestemming

Overall mag Spanje zich nog steeds de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders noemen, zo blijkt uit het onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner. Maar het voelt de hete adem van Turkije in de nek. Waar Turkije in 2012 nog niet in de top drie voorkwam, is dat in 2013 wel het geval. Het neemt inmiddels de tweede plek in, gevolgd door Groot-Brittannië. De meest populaire steden in 2013 waren Londen, Bangkok en Istanbul.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *