Top 5 gevaarlijkste landen om auto in te rijden

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Wanneer je op vakantie gaat, is het ontzettend fijn om de vrijheid te hebben om te gaan en staan waar je wil. Om dit te doen kun je verschillende soorten voertuigen huren. Zoals auto’s en scooters. Maar is dit wel overal even veilig? Wij zetten de vijf gevaarlijkste landen om zelf op de weg te gaan, voor je op een rij.

Nummer 5: Congo

Het merendeel van de wegen in Congo bestaat nog steeds uit zandwegen. Zonder verharde ondergrond verliezen auto’s al snel hun grip, met alle gevolgen van dien. Daarnaast hebben de meeste wegen gigantische kuilen en modderpoelen, waardoor auto’s flink beschadigd raken. Verkeersregels zijn in Congo ook vaker een suggestie dan een regel, als ze er al zijn. Controle op de kwaliteit van de voertuigen wordt ook vrijwel nooit uitgevoerd, wat vaak resulteert in ongelukken, door slecht onderhoud. En hierom staat Congo met 33.2 verkeersdoden per 100.000 inwoners op nummer vijf.

Nummer 4: Iran

In Iran sterven er maar liefst 34.1 op de 100.000 inwoners door een ongeluk in het verkeer. Een groot aantal van deze doden zijn motorrijders. Dit komt doordat het in Iran onder andere populair is onder jongere, om te kijken wat voor een trucjes zij met hun motoren kunnen uithalen. Doorgaans gebeurt dit zonder enige vorm van beschermende kleding.

Nummer 3: Venezuela

Wanneer het op verkeersregels aankomt neemt de Venezolaanse bevolking het er niet zo nauw mee. En dat is terug te zien in de cijfers. Elk jaar sterven er namelijk maar liefst 37,2 inwoners per 100.000 mensen. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat automobilisten ver boven het snelheidslimiet rijden. En dat er vaak veel te veel mensen op of in een voertuig zitten. Zo is het niet raar om in Venezuela een scooter te zien met maar liefst vier of vijf passagiers erop.

Nummer 2: Thailand

Het aantal brommers dat er in Thailand rondrijdt is ongeveer evenveel als het aantal bewoners dat Nederland heeft. Namelijk om en nabij 17 miljoen. Deze 17 miljoen brommers zijn vaak ook nog eens helemaal volgeladen met mensen en spullen die allemaal door het verkeer heen racen, zonder enig gevoel voor verkeersveiligheid. Niet zo gek dat er 38.1 doden per 100.00 inwoners vallen in Thailand. Waarvan 74% wordt veroorzaakt door mensen op brommers.

Nummer 1: Libië

Libië is veruit de koploper als het om het aantal verkeersdoden gaat. Met bijna het dubbele van het aantal doden als de nummer twee, staat Libië met 73,4 doden op de 100.000 inwoners op de eerste plaats. De oorzaak van zoveel doden? Slecht wegdek, een slechte naleving van verkeersregels, zandstormen en een zeer hoog aantal dronken automobilisten.

Denk jij er nog steeds over na om zelf te gaan rijden op je vakantiebestemming? Zorg er dan in ieder geval voor dat je goed gedekt bent. Vooral wanneer je van plan bent om op reis te gaan met je eigen auto. Wil je ook in Nederland goed verzekerd zijn? Je kan bij een onafhankelijke vergelijker kijken welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past. Je kan daar je autoverzekering berekenen om te kijken of je al de goedkoopste hebt of dat je misschien beter kan overstappen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *