Top 5 bestemmingen voor Pasen

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Zondag 5 en maandag 6 april 2015 is het weer zover: Pasen. Een eeuwenoud feest waaraan iedere cultuur zijn eigen invulling geeft. Ontdek hoe andere landen Pasen vieren en laat je inspireren door de topbestemmingen van online reisbureau Ebookers.nl.

De christenen vieren dat Jezus die dag opstond uit de dood, anderen wachten met smart op de paashaas en zijn goedgevulde mand met eieren. Onderstaande wereldsteden staan ieder op hun eigen manier stil bij Pasen.

New York: Easter Parade

Met Pasen trekken de inwoners van New York hun mooiste en gekste paasoutfit uit de kast voor de Easter Parade (op 5 april 2015). Ook de prachtig versierde praalwagens zijn een onderdeel van deze traditie. De parade start rond 10:00 uur op Fifth Avenue en eindigt rond 16:00 uur op 57th Street. Loop mee met de optocht of geniet vanaf de zijkant. Volgens insiders is de St. Patrick’s kathedraal op Fifth Avenue de uitgelezen plek om de optocht te bekijken.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar New York

logo-hotelsHotels in New York

Parijs: Paaseieren maken in het Chocolademuseum

Het Musée du Chocolat gaat vierduizend jaar terug en vertelt de overheerlijke geschiedenis van chocolade. In de maanden april en mei kun je in dit museum ter gelegenheid van Pasen een chocoladeworkshop volgen. Onder begeleiding van een meester chocolatier mag je een uur lang werken aan jouw eigen chocolade paashaas of paasei, en deze na afloop natuurlijk heerlijk zelf opeten. Het fijne aan Parijs is dat het rondom Pasen lang niet zo druk is als in de zomer, geniet daarom van de rust in deze romantische hoofdstad.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Parijs (vanaf €35)

logo-hotelsHotels in Parijs

lente-parijs

Londen: Paaseieren zoeken in de Kew Gardens

De botanische Kew Gardens staan van 28 maart tot en met 12 april geheel in het teken van Pasen. Op 29 maart start de zoektocht naar de ’tokens’. Ruil deze tokens vervolgens bij de paashaas in voor een heerlijk chocolade paasei. Kun je geen genoeg krijgen van chocolade? Dat komt goed uit: deze twee weken is er Charlie’s Chocolate Adventure in de Kew Gardens. Geniet tijdens dit avontuur van een chocoladetour, ontdek de geschiedenis van chocolade en luister naar de oempa-loempa gedichten. 

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Londen

logo-hotelsHotels in Londen

Sydney: Royal Easter Show

De legendarische Royal Easter Show in Sydney staat dit jaar in het teken van ‘Let your senses run wild’. Deze jaarlijks terugkerende show is het grootste evenement in Australië en trekt ieder jaar duizenden bezoekers. Prikkel je zintuigen en knuffel met dieren, proef het lekkerste eten, de beste wijnen en snuif de heerlijke geur van versgebakken scones op. De Royal Easter Show duurt van 26 maart tot en met 8 april 2015.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Sydney

logo-hotelsHotels in Sydney

Amsterdam: Kuikens knuffelen in Artis

Jong en oud genieten tijdens de paasdagen van de leuke en leerzame activiteiten in de Amsterdamse dierentuin Artis. Knuffel met de pasgeboren kuikens, doe mee met de paasspeurtocht of leer meer over jonge dieren die uit het ei kruipen. Ben je van plan om deze dagen te overnachten in Amsterdam? Wacht dan niet te lang met boeken, onze hoofdstad is namelijk voor Nederlanders de populairste bestemming om een lang weekend door te brengen met Pasen.

logo-hotelsHotels in Amsterdam

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *