Top 10 hoogste uitkijkpunten ter wereld

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Het hoogste gebouw ter wereld staat al een paar jaar in de Verenigde Arabische Emiraten. In Dubai om precies te zijn. Maar voor het hoogste uitkijkpunt moet je naar China. Het uitkijkplatform van de Canton Tower in het Chinese Guangzhou bevindt zich op 488 meter hoogte. 

Wolkenkrabbers zorgen niet alleen voor de karakteristieke en herkenbare skylines van wereldsteden. Het uitzicht van grote hoogte is minstens zo interessant. In plaats van een kaart kun je zo ook in het echt zien hoe de stad er van boven uitziet. En dus hebben sommige hoge gebouwen een openbaar observatiedeck. Om jou als toerist een leuke attractie te bieden, maar natuurlijk ook om wat terug te zien van de hoge bouwkosten…

Waar de skyscrapers voorheen voornamelijk in Noord-Amerika stonden, daar staan de hoogste gebouwen ter wereld tegenwoordig voornamelijk in Azië. Over het algemeen huisvesten ze vooral kantoren. Wil jij een keer op grote hoogte overnachten, dan zijn dit de hoogste hotels ter wereld. Voor het mooiste uitzicht op de hoogste uitkijkplatformen ga je naar onderstaande steden.

1. Canton Tower, Guangzhou (China)

De Canton Tower in Guangzhou bezit het hoogste uitkijkpunt ter wereld. Op een hoogte van maar liefst 488 meter kijk je over deze miljoenenstad heen. Het 600 meter hoge gebouw, tevens de hoogste tv-toren ter wereld, bezit niet alleen een uitkijkplatform, het heeft op 448 meter hoogte ook een indoor observatieruimte. Daarnaast heeft het gebouw nog tal van andere attracties. Zo kunnen de waaghalzen vanaf uit platform bungeejumpen. Verder heeft het gebouw diverse restaurants, casino’s en een filmtheater.

canton-tower-guangzhou-china

2. World Financial Center, Shanghai (China)

Shanghai heeft meerdere hoge gebouwen met een uitkijkplatform. De hoogste is de Skywalk in het World Financial Center. Daar kunnen bezoekers op een hoogte van 474 meter over de stad uitkijken. De glazen vloeren van het WFC bieden een spectaculair uitzicht over de stad en de rivier Huangpu. Verder is er op de 94e verdieping een Sky Arena en kun je op de 97e verdieping over een lange brug boven de stad lopen.

world-financial-center-shanghai-china

3. Burj Khalifa, Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

Op de derde plaats in dit lijstje zien we pas het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa in Dubai. In het 828 meter hoge gebouw kun je op de 124e verdieping, op 452 meter van de grond, vanaf een uitkijkpunt over Dubai en haar omgeving kijken. Een supersnelle lift brengt je in slechts 60 seconden naar het platform. Om de lange wachtrij voor je bezoek aan de Burj Khalifa te vermijden is het verstandig om kaartjes van te voren te reserveren.

burj-khalifa-dubai-avond

4. Tokyo Skytree, Tokio (Japan)

De op één na hoogste tv-toren ter wereld staat in Japan. In Tokio om precies te zijn. De 553 meter hoge Tokyo Skytree bezit maar liefst vier uitkijkplatformen: op 451 meter, 350 meter, 345 meter en 340 meter hoogte. Vanaf die observatiedecks heb je een prachtig uitzicht over de grootste stad ter wereld. Het uiterlijk van het gebouw heeft een oud Japans design. ’s Avonds wordt de Tokyo Skytree prachtig verlicht, waardoor het dan ook een attractie is voor bezoekers aan Tokio. 

tokyo-skytree-japan

5. CN Tower, Toronto (Canada)

De CN Tower in Toronto is niet alleen de hoogste tv-toren van Noord-Amerika, het bezit ook het hoogste uitkijkplatform van het continent. In minder dan een minuut ben je bij de SkyPod, op een hoogte van 447 meter. Vind jij van grote hoogte over Toronto kijken maar saai? In de CN Tower kun je op 350 meter hoogte ook door een glazen vloer naar beneden kijken. De echte daredevils doen de ‘Edge Walk’, een 1.50 meter brede buitenrand zonder reling. Wel zit je vast aan kabels waardoor het ook mogelijk is om over de rand te leunen.

cn-tower-toronto-canada

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

6. Willis Tower, Chicago (Verenigde Staten)

Tot 1998 was de 527 meter hoge Willis Tower, voorheen Sears Tower, in Chicago het hoogste gebouw ter wereld. En in 2012 raakte het ook haar titel als hoogste gebouw van de Verenigde Staten aan One World Trade Center in New York kwijt. Het beschikt nog wel over het hoogste uitkijkplatform van de Verenigde Staten. Om dit observationdeck spectaculairder te maken kun je daar nu op op de 103de etage, op een hoogte van 412 meter, in een glazen kooi ‘buiten’ het gebouw staan.

willis-tower-chicago

7. International Commerce Centre (Hongkong)

Het International Commerce Centre (ICC) is met 484 meter het hoogste gebouw van Hongkong en China. Bezoekers van deze wolkenkrabber in West Kowloon kunnen vanaf het uitkijkplatform op de 100ste verdieping richting de skyline op Central kijken. Sky100, zoals het observatiedeck heet, bevindt zich op een hoogte van 393 meter boven de grond. Vind je dit niet hoog genoeg? Twee verdiepingen hoger kun je overnachten in The Ritz-Carlton Hotel. Spectaculairder wakker worden kan niet! Bekijk voor nog meer inspiratie ook eens de andere uitkijkpunten in Hongkong.

international-commerce-center-hong-kong

Uiterst links aan de andere kant van het water: het International Commerce Centre

8. Taipei 101, Taipei (Taiwan)

Ook de Taipei 101 heeft, na haar oplevering eind 2004, enige tijd de titel hoogste gebouw ter wereld mogen dragen. In 2007 raakte het 484 meter hoge gebouw deze titel kwijt aan de Burj Khalifa in Dubai. Het obervatiedeck bevindt zich in de Taipei 101 op de honderdste verdieping. Vanaf 393 meter heb je een verbluffend uitzicht over de hoofdstad van Taiwan. Doordat de rest van de bebouwing overwegend laag is kun je bij helder weer erg ver kijken.

taipei-101-taiwan

9. Petronas Towers, Kuala Lumpur (Maleisië)

Zoals zo veel wolkenkrabbers in deze lijst hebben ook de Petronas Towers in Kuala Lumpur over titels niets te klagen. Met 452 meter hoog was het bij de oplevering in 1998 het hoogste gebouw ter wereld, voor het werd overtroffen door de Taipei 101. Het blijven echter wel de twee hoogste identieke gebouwen ter wereld. Het uitkijkplatform bevindt zich op een hoogte van 370 meter, op de 86ste verdieping. Naast dit uitkijkpunt is het ook mogelijk om op 170 meter boven de grond over de 58 meter lange brug tussen beide torens te lopen.

petronas towers kuala lumpur

10. Empire State Building, New York (Verenigde Staten)

Het Empire State Building in New York is het oudste gebouw in deze lijst. Toen het gebouw in 1931 geopend werd was het met 448 meter het hoogste gebouw in de wereld. Het observatiedeck van het Empire State Building bevindt zich op de 102de verdieping, op een hoogte van 369 meter. Daarnaast is er ook nog een uitkijkpunt op de 86ste etage (320 meter).

empire-state-building-new-york

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *