Top 10 goedkoopste stedentrips Europa

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Wil jij graag een paar dagen weg, maar mag het niet te veel kosten? Boekingssite Hotels.com vergeleek de gemiddelde hotelprijzen in Europese steden. Deze cijfers laten zien dat je het beste naar Oost-Europa kunt gaan. In Vilnius heb je de goedkoopste stedentrip. 

In de hotels in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, betaal je gemiddeld 70 euro per nacht. Hoewel dat misschien veel lijkt zijn in die prijs zowel budget- als vijfsterrenhotels meegenomen. Al voor een paar tientjes slaap je in een prima hotel. Maar je kunt ook voor luxe hotels in Vilnius terecht. Een groot deel van de top 10 met goedkoopste citytrips Europa wordt gedomineerd door steden in Oost-Europa. 

Met Boedapest, Krakau, Warschau, Riga en Tallinn bestaat de top 10 uit nog een aantal aantrekkelijke goedkope steden in Oost-Europa. Verder hoef je ook niet veel uit te geven tijdens een stedentrip in Madrid of Lissabon. 

1. Vilnius (Litouwen)

Tijdens een stedentrip Vilnius vallen je meteen de vele kerken en kathedralen op. Geen enkele andere stad in Oost-Europa bezit zoveel kerken als Vilnius. Maar niet alleen kerken zijn belangrijke bezienswaardigheden. UNESCO heeft het hele stadscentrum op de werelderfgoedlijst geplaatst vanwege de prachtige barokko architectuur.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Vilnius

logo-hotelsHotels in Vilnius

goedkope citytrip europa

2. Tallinn (Estland)

Het oude sprookjesachtige stadscentrum springt het meest in het oog tijdens een stedentrip Tallinn. De oude stad is verdeeld in de Domberg en de benedenstad. In de binnenstad van Tallinn vind je vele koopmanshuizen en pakhuizen uit de tijd van de Hanze. Verder wordt het stadscentrum ommuurd door een stadsmuur. Op verschillende plekken wordt deze muur onderbroken door karakteristieke (wacht)torens.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Tallinn

logo-hotelsHotels in Tallinn

goedkoopste citytrip europa

3. Krakau (Polen)

Een stedentrip naar Krakau (Krakow) is al lang geen onbekende meer. De stad in het zuiden van Polen heeft zich de laatste jaren razendsnel opgewerkt om als goed alternatief te dienen naast hoofdstad Warschau. Het centrum van de stad is prachtig. Tijdens een bezoek aan Krakau mag een excursie naar het concentratiekamp Auschwitz niet worden overgeslagen. Deze zijn op meerdere plekken in de stad te boeken.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Krakau

logo-hotelsHotels in Krakau

krakau

4. Boedapest (Hongarije)

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is een absolute parel aan de Donau. Het valt net buiten deze top 3, maar mag zeker worden gerekend tot een goedkope stedentrip in Europa. Het is een stad met twee gezichten: moderne gebouwen langs brede straten en imposante musea in historische panden. Uitgaan in Boedapest? De stad beschikt ook over voldoende barretjes en discotheken.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Boedapest

logo-hotelsHotels in Boedapest

goedkoopste stedentrips europa

5. Bratislava (Slowakije)

Ook Bratislava staat hoog in het lijstje met goedkoopste stedentrips Europa. De hoofdstad van Slowakije heeft een compact centrum waar je je een lang weekend goed kan vermaken. Het voordeel van Bratislava is dat je het eenvoudig kan combineren met Wenen, dat op slechts 60 kilometer van Bratislava ligt.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Bratislava

logo-hotelsHotels in Bratislava

stedentrip-bratislava-slowakije

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

6. Boekarest (Roemenië)

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Boekarest

logo-hotelsHotels in Boekarest

stedentrip-boekarest-roemenie

7. Warschau (Polen)

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Warschau

logo-hotelsHotels in Warschau

stedentrip-warschau-polen

8. Riga (Letland)

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Riga

logo-hotelsHotels in Riga

stedentrip-riga-estland

9. Madrid (Spanje)

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Madrid

logo-hotelsHotels in Madrid

stedentrip-madrid-spanje

10. Lissabon (Portugal)

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Lissabon

logo-hotelsHotels in Lissabon

stedentrip-lissabon-portugal

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *