Toeristen Kenia gewaarschuwd

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Toeristen in Kenia zijn mogelijk het doelwit van terroristen. Ze moeten extra opletten en kunnen beter niet naar plekken gaan waar veel buitenlanders samenkomen. De Nederlandse ambassade in het Oost-Afrikaanse land heeft een waarschuwing aan toeristen verstuurd.

De ambassade heeft een sms-bericht gestuurd aan alle geregistreerde Nederlanders in Kenia. Het gaat niet alleen om toeristen, maar ook om mensen die er wonen en werken. De adviezen die zij kregen, staan al in het reisadvies voor Kenia. ‘Er was en is geen aanleiding om het huidige reisadvies aan te passen’, aldus het ministerie.

De Keniaanse politie had eerder deze week honderden pakketten gevonden met ammoniumnitraat, een belangrijke grondstof voor explosieven. Het is niet bekend wie daarvoor verantwoordelijk waren. De pakketten zaten in een bus die op weg was naar het toeristische oosten van Kenia.

Kenia heeft de laatste jaren vaker te maken gehad met terrorisme. De aanslagen zijn onder meer het werk van de terreurgroep al-Shabaab uit buurland Somalië. Al-Shabaab heeft banden met al-Qaeda.

In 1998 werden de Amerikaanse ambassades in Kenia en buurland Tanzania vrijwel gelijktijdig opgeblazen. Er vielen in totaal 224 doden en meer dan 5000 gewonden.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *