Tips voor bijzondere stedentrips in Europa

Budget

Geen reacties Reageer

 

Over een citytrip naar Londen, Parijs of Barcelona kunnen de meeste reizigers wel meepraten. Maar wat zijn nou bijzondere stedentrips waar je niet meteen aan denkt? Wij geven je een aantal voorzetjes voor goedkope bestemmingen, die wel erg leuk zijn.

De huidige lowcosters vliegen je voor weinig geld heel Europa door. Waarom zou je daar niet van profiteren en naar steden gaan die niet zo voor de hand liggen? Nieuwe culturen ontdekken en proeven van exotisch en onbekend eten. Het is bovendien toch veel leuker om vrienden en familie bij te praten over je bijzondere stedentrip, dan het zoveelste verhaal over de Eiffeltoren, de Tower Bridge of de Sagrada Familia?

8x een bijzondere stedentrip

Onderstaande bestemmingen zijn niet alleen leuk voor citytrippers die vrijwel alle grote steden in Europa al hebben gezien, ze zijn ook uitermate geschikt als budget stedentrip. Het openbaar vervoer en de hotels zijn namelijk een stuk goedkoper dan in de hoofdsteden in West-Europa.

Tallinn (Estland)

Een stedentrip naar Tallinn is voor veel reizigers al lang geen onbekende bestemming meer, maar toch verdient de hoofdstad van Estland een plekje tussen onze tips voor bijzondere stedentrips. In het centrum van Tallinn waan je je in de middeleeuwen. Geen drukke brede straten met stinkende auto’s en vrachtwagens, maar schattige straatjes en pleinen met prachtige gebouwen. Ben je er nog niet geweest, wacht dan niet te lang. Steeds meer citytrippers weten deze parel van de Baltische staten te vinden.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Tallinn

logo-hotelsHotels in Tallinn

Tallinn

Riga (Letland)

Riga, de hoofdstad van Letland, kan qua bezoekers niet tippen aan noorderbuur Tallinn. Het voordeel van Riga is dat je er in de zomer niet over de hoofden loopt. Verschillende lowcosters hebben inmiddels hun weg naar Letland gevonden en dus kun je tegenwoordig goedkoop naar Riga. Ook een hotelovernachting is niet duur. Een aantal bezienswaardigheden in Riga zijn de centrale markt, het slot, de Geboorte van Christus-kathedraal en verschillende musea zoals het volkskundig openluchtmuseum en het bezettingsmuseum.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Riga

logo-hotelsHotels in Riga

stedentrip-riga-estland

Sarajevo (Bosnië en Herzegovina)

In Sarajevo waan je je in twee verschillende werelden. Het ene moment loop je door moderne winkelstraten en het andere moment sta je op een Turks-aandoent pleintje omringt met moskeeën. Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, kan met recht een bijzondere stedentrip worden genoemd. In het straatbeeld zie je de mengelmoes tussen islamitische Bosniakken, de servisch-orthodoxe Bosnische Serviërs en de rooms-katholieke Bosnische Kroaten terug. Erg boeiend is ook de trieste geschiedenis van Sarajevo in de oorlog, dat je op verschillende plekken terugziet.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Sarajevo

logo-hotelsHotels in Sarajevo

Het oude Turkse deel in Sarajevo.

Basel (Zwitserland)

Dat Bern, Luzern en Zürich mooie steden in Zwitserland zijn is algemeen bekend. Minder bekend is Basel, een stad op het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland. De Rijn vormt letterlijk het middelpunt van een stedentrip in Basel. Langs de Rijn, die het centrum in tweeën splitst, is het vooral in de lente en zomer goed toeven. Verschillende barretjes en eettentjes openen daar dan hun deuren. Liever je eigen eten en drinken mee? Geen probleem. Je zult zien dat je niet de enige bent met een wegwerpbarbecue.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Basel

logo-hotelsHotels in Basel

rijn-basel-zwitserland

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Gdansk (Polen)

Ben je al eens op stedentrip naar Krakau geweest? Samen met Warschau dé publiekstrekker van Polen. Als budget stedentrip is Gdansk, in het uiterste noorden van Polen aan de Oostzee, een uitermate geschikte bestemming. Deze oude Hanzestad beschikt over een prachtig centrum met veel karakteristieke gebouwen. Het bekendste en mooiste deel bevindt zich rond de haven van Gdansk, waar vooral de markante Kraanpoort in het oog springt. Een groot voordeel van Gdansk: een glas bier heb je er al voor minder dan een euro.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Gdansk

logo-hotelsHotels in Gdansk

haven-gdansk-polen

Valencia (Spanje)

Als de bladeren in Nederland van de bomen zijn, dan is het in Valencia goed toeven. Een aangename temperatuur, heerlijke tapas en bovenal een prachtige stad met bijzondere architectuur. Valencia is zich razendsnel aan het ontwikkelen als een alternatief voor Barcelona. Als één van de goedkoopste steden in Spanje, haar mooie strand en de goede mogelijkheden om te fietsen is het bovendien een goede keuze voor een budget citytrip.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Valencia

logo-hotelsHotels in Valencia

kathedraal-valencia-spanje

Dublin (Ierland)

Als je van gezelligheid houdt, dan is een stedentrip Dublin een absolute aanrader. De hoofdstad van Ierland beschikt over een groot uitgaansgebied in het oude middeleeuwse deel van de stad, genaamd Temple Bar. Dagelijks kun je daar in de barretjes genieten van live muziek. Verder is Dublin uiteraard ook de stad van Guinness. Een rondleiding in de fabriek van deze brouwerij is een must. Dat Ierland groen is, dat zie je in Dublin terug in de vele parken.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Dublin

logo-hotelsHotels in Dublin

temple-bar-dublin-ierland

Sofia (Bulgarije)

Al eens gedacht aan een stedentrip naar Sofia? Vast niet. De hoofdstad van Bulgarije is niet het eerste waar je aan denkt bij een cultureel uitstapje. Maar Sofia heeft bezoekers veel te bieden tijdens een stedenvakantie. Neem de Alexander Nevski-kathedraal, één van de grootste orthodoxe kerken ter wereld, of de Boyanakerk, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Beide absolute hoogtepunten. Maar Sofia leent zich ook uitstekend voor een relaxvakantie. De stad is bekend om haar mineraalbaden.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Sofia

logo-hotelsHotels in Sofia

De Alexander Nevski-kathedraal

De Alexander Nevski-kathedraal

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *