Stedentrip Riga: tip voor een lang weekend

Reportages

Geen reacties Reageer

 

Bij een stedentrip in de Baltische Staten komt steevast Tallinn, de hoofdstad van Estland, naar voren. Heb je die stad al bezocht, of wil je gewoon eens wat anders? Dan is Riga in Letland een leuk alternatief voor een midweek of lang weekend.

Ook wij hadden Tallinn al een keer bezocht. En dus stond nu Riga op het programma. Vanaf de internationale luchthaven van Riga kun je op verschillende manieren naar het centrum van de stad. Uiteraard door gebruik te maken van een taxi. De groene (van AirBaltic) en rode taxi’s zijn het meest betrouwbaar. Een andere optie is de bus. Bus 22 en de minibussen 222 en 241 rijden naar het centrum. Een kaartje kun je in de bus kopen, maar handiger (en goedkoper) is om op het vliegveld in het kantoortje van ‘Welcome to Riga’ buskaartjes te kopen. Een ticket voor een enkele reis kost daar 1,15 euro.

Hoewel in Riga ongeveer net zo veel mensen wonen als in Amsterdam, is het centrum van Riga een stuk compacter. Een stedentrip naar Riga is dan ook uitermate geschikt als je een paar dagen vrij hebt. Vrijwel alle bezienswaardigheden in Riga bevinden zich in de oude stad en zijn eenvoudig te voet te bereiken. Je doet er dan ook verstandig aan een hotel in of aan de rand van de oude stad te boeken. Zodra je vanaf het vliegveld de Daugava rivier passeert, ben je meteen in het oude stadscentrum. Daar vallen de prachtige oude gebouwen op, veel in Jugendstil. En het grote aantal kerken. De skyline wordt dan ook gedomineerd door deze kerken.

petruskerk-riga-letland

gildenhuis-riga-letland

Skyline Bar Riga

Over de skyline van Riga gesproken. Deze kun je vanaf een aantal plekken in de stad goed bekijken. De beste plek om hiervan te genieten is vanuit de Skyline Bar Riga in Radisson Blu Hotel Latvija. Deze bar op de 26ste verdieping van het hotel biedt een prachtig uitzicht over Riga. Het is tevens een uitstekend hotel. Ook wij hadden een kamer in het Radisson Blu Hotel Latvija.

uitzicht-skyline-bar-riga

Bezienswaardigheden Riga

Naast de bar is het hotel zelf een uitstekende uitvalsbasis voor je Riga stedentrip. Op ongeveer 100 meter van de lobby vertrekt minibus 241 naar de luchthaven van Riga. Maar eerst is er nog tijd om de stad te verkennen. Vanaf het Radisson Blue Hotel Latvija wandel je via de karakteristieke orthodoxe Geboorte van Christus-kathedraal en het 42-meter hoge Vrijheidsmonument de stad in. Daar lopen bijna alle straten in de richting van het centrale plein van Riga. Op dit plein staat de Dom, die één van de grootste orgels ter wereld bezit. Andere bezienswaardigheden in de oude stad van Riga zijn het Slot van Riga, de drie broeders (de oudste stenen huizen van Riga), het Zwarthoofdenhuis en de 123-meter hoge Petruskerk.

vrijheidsmonument-riga-letland

dom-plein-riga

drie-broeders-riga

Achter het station, iets buiten het centrum, vind je de Centrale Markt van Riga. Een leuke plek om een paar uur rond te struinen. In en rond deze enorme hal, waar vroeger zeppelins werden gebouwd, wordt werkelijk alles verkocht. Van bloemen, planten, groente en fruit tot elektronica, kleding en huisdieren. Heb je na je bezoek aan de markt nog tijd over, ga dan naar het park dat rond de oude stad ligt. Hier kun je heerlijk relaxen bij de gezellige theehuisjes.

centrale-markt-riga

theehuisje-park-riga


Vliegtickets en stedentrip Riga boeken

Het boeken van een stedentrip naar Riga doe je eenvoudig zelf. Vanaf Amsterdam gaan wekelijks rechtstreekse vluchten naar Riga. Maar ook vanaf grensluchthavens als Weeze kun je met lowcosters goedkoop naar Riga vliegen. Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar Riga op World Ticket Center.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Daarna hoef je alleen nog een hotel in Riga te boeken. Wij sliepen in Radisson Blu Hotel Latvija. Een uitstekende uitvalsbasis voor je stedentrip. Op ongeveer 100 meter vanaf de lobby vertrekt de bus (minibus 241) naar de luchthaven.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *