Stedentrip juni: originele ideeën

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Kruipt het reisbloed waar het niet gaan kan en wil je voordat de zomervakantie begint nog graag een paar dagen op citytrip? Een aantal leuke tips kan in dat geval geen kwaad. Bekijk onze vijf originele ideeën voor een stedentrip juni in Europa.

Iedereen kan een citytrip naar Barcelona, Parijs of Berlijn bedenken. Maar heb je al die steden al een keer gezien en ben je op zoek naar iets originelers? Dan is dat al een stuk lastiger. Want welke steden zijn leuk om te bezoeken tijdens een stedentrip in juni? De voorwaarden voor een dergelijke citytrip zijn eenvoudig: er moet voldoende te doen zijn, de stad moet genoeg leuke bezienswaardigheden hebben en als het even kan niet te heet.

Wij hebben naar ons idee vijf leuke betaalbare stedentrips in juni samengesteld. Mist er in jouw ogen een originele bestemming? Laat dan je reactie achter onderaan dit artikel.

Helsinki (Finland)

Een stedentrip naar Helsinki? Dat is vast erg koud en donker? Nee, juist niet! In Helsinki is het in juni al 20 graden. En qua zonuren heb je met 9 uren per dag helemaal niets te klagen. Sterker nog, in de hoofdstad van het land van de Middernachtzon is het in juni bijna 19 uur per dag licht. Slenter dus tot laat in de avond langs de oevers van de Finse Golf en bezoek de prachtige Domkerk van Helsinki. Een geheime tip: neem de veerboot naar het vestingeilandje Suomenlinna en bekijk in alle rust hoe de enorme cruiseschepen de haven van Helsinki binnenvaren.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Helsinki

logo-hotelsHotels in Helsinki

helsinki stedentrip juni

Liverpool (Verenigd Koninkrijk)

Liverpool had lange tijd een nogal grauw imago. Daar is in het nieuwe millennium verandering in gekomen. En hoe! In 2004 heeft de oude haven van de stad een grote metamorfose gekregen en is het samen met een deel van het centrum opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In dit deel van de stad vind je tegenwoordig veel hippe kroegen en leuke restaurants. Breng sowieso een bezoek aan het wereldberoemde museum van de Beatles in Liverpool.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Liverpool

logo-hotelsHotels in Liverpool

stedentrips juni liverpool

München (Duitsland)

Na Berlijn en Hamburg is München de derde stad van Duitsland. In september en oktober weten duizenden mensen deze prachtige stad te vinden tijdens de Oktoberfeesten. Maar München heeft veel meer te bieden dan dit wereldberoemde feest van bier en braadworst. De Frauenkirche is de grootste blikvanger van de stad. Deze kathedraal in het centrum van de stad biedt plaats aan maar liefst 20.000 bezoekers. Ben je begin juni in München, probeer dan ook een bezoek te brengen aan de plaatselijke trots FC Bayern München.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar München

logo-hotelsHotels in München

citytrip juni munchen

Bern (Zwitserland)

Zwitserland heeft bij sommige mensen een nogal saai imago. Maar dat is volledig onterecht. Tot dat besef kom je al snel als je in Bern bent. De bondsstad van Zwitserland laat je tijdens een stedentrip juni zien wat voor moois achter de hoge bergen verscholen ligt. Het oude centrum van de stad lijkt zo uit een schilderij geknipt te zijn. Nadat je de beren (ja, echte beren) in de berenkuil hebt bekeken aan de rand van het centrum is het heerlijk om langs de rivier de Aare te slenteren.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Bern

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Zürich

logo-hotelsHotels in Bern

citytrips juni bern

Madrid (Spanje)

Ja, in juni kan het in Madrid al best warm worden. Maar daar is de stad volledig op ingesteld. Met gemiddeld zo’n 28 graden doen de Spanjaarden in de middaguren graag een stapje minder. Je zal zien dat je al snel meegaat in het tempo van de Madrilenen. Drink wijn, eet tapas en geniet op de terrasjes van het heerlijke weer. Dat is nog eens een stedentrip in juni! Als je tijd hebt, bezoek dan ook prachtige bezienswaardigheden als Plaza Mayor en het koninklijke paleis en huur een bootje in Parque del Retiro.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Madrid

logo-hotelsHotels in Madrid

stedentrip in juni madrid

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *