Stedentrip april: 5 warme tips

Reistips

Geen reacties Reageer

 

April doet wat hij wil. Helaas, maar waar. En daarom is een stedentrip april geen gek idee. Maar wat zijn leuke steden voor een lang weekend weg in het voorjaar? Wij geven vijf originele tips voor een zonnige en betaalbare stedentrip in Europa.

Het liefste hebben we natuurlijk geen regen tijdens een citytrip in april. Helemaal voorkomen kun je dat niet, maar de kans minimaliseren is alvast een begin. Een fijn zonnetje zou ook mooi meegenomen zijn. Want wat is er prettiger dan het thuisfront na afloop of al tijdens je stedentrip in april lekker maken met foto’s in t-shirt of bikini, terwijl in Nederland de winterjas nog moet worden ingeruild voor een dunnere variant. Doe je inspiratie op met onderstaande suggesties.

Bordeaux (Frankrijk)

De Franse stad Bordeaux staat bovenaan onze lijst met tips voor een stedentrip in april. Niet voor niets. Volgens Lonely Planet is Bordeaux dé plaats waar je dit jaar een aantal dagen naartoe moet gaan. In juli en augustus is Bordeaux overbevolkt met toeristen die hun tent of caravan in de omgeving van de Zuid-Franse stad hebben neergezet. In april is het nog heerlijk rustig, waardoor je alle tijd hebt om het centrum van de stad – dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat – te bekijken.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Bordeaux

logo-hotelsHotels in Bordeaux

bordeaux stedentrip april

Bilbao (Spanje)

Barcelona, Madrid en Sevilla. Stuk voor stuk steden in Spanje die iedereen kan opdreunen voor een leuk weekend weg. Bilbao, in het noorden van het land, zal niet snel in dit rijtje worden genoemd. Nog niet. Want Bilbao wordt meer en meer ontdekt als een goed alternatief van de bekende steden in Spanje. Niet op de laatste plaats door het populaire museum Guggenheim de Bilbao. In april is de temperatuur er bovendien perfect. Niet te heet, maar wel aangenaam genoeg om in een t-shirt op een terras te zitten.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Bilbao

logo-hotelsHotels in Bilbao

april stedentrip bilbao

Florence (Italië)

Wil jij tijdens de stedentrip in april niet vier dagen lang op een terrasje zitten, maar vind je het ook leuk om cultuur te snuiven? Dan is Florence een aanrader. Florence is met Rome dé cultuurstad van Italië. De Duomo, Ponte Vecchio en Piazza della Signoria met een replica van het wereldberoemde beeld van David (Michelangelo) is een kleine greep uit de prachtige bouwwerken die de stad rijk is. Tip: combineer Florence met een paar uurtjes Pisa.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Florence

logo-hotelsHotels in Florence

stedentrip in april florence

Zagreb (Kroatië)

Op zoek naar een originele stad met de garantie op lekker weer in april? Een keer wat anders dan de steden waar half Nederland al een keer geweest is? Boek een vliegticket naar Zagreb! Wat? Ja, in de hoofdstad van Kroatië is het in april gemiddeld al 20 graden en de stad is nog niet overbevolkt met toeristen. Bovendien heb je voor een paar tientjes al een retourtje. Ook 3 op Reis ontdekte enige tijd geleden de charme van Zagreb. Bekijk de aflevering hier.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Zagreb

logo-hotelsHotels in Zagreb

zagreb stedentrip

Ljubljana (Slovenië)

Nu we toch al in het zuidoosten van Europa zijn is het een kleine stap naar Slovenië, ingeklemd tussen Oostenrijk, Italië en Kroatië. Ljubljana is al lang niet meer de grauwe stad die het ooit was. De stad leeft dankzij de vele studenten die de stad huisvest. Het beschikt tegenwoordig over veel hippe barretjes en gezellige restaurants. Vanaf de kasteelheuvel met daarop Ljubljanski Grad heb je een prachtig uitzicht over de hoofdstad van Slovenië.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Ljubljana

logo-hotelsHotels in Ljubljana

stedentrip april ljubljana

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *