Sneller en goedkoper visum

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Voor een flink aantal reisbestemmingen behoort het tot de verleden tijd: naar de ambassade, in de rij staan en flink betalen voor een visum. Of u moet uren in de rij staan op het vliegveld in het land van aankomst om een visum te regelen.

Met de komst van het e-visum kunt u geheel online een visum aanvragen en toegezonden krijgen. De “e” in e-visum staat dan ook voor “elektronisch”. Als u naar een ambassade moet bent u vaak een halve of zelfs een hele werkdag kwijt, het kost extra reisgeld en een boel stress. Een e-visum vraagt u aan vanuit uw stoel thuis en kost meestal niet meer dan 5 minuten van uw tijd. De meeste e-visums worden omgaand toegezonden per email en maximaal duurt het zo’n 72 uur. Op de website e-visums kunt u voor alle e-visums terecht. De aanvraag is geheel in het Nederlands en betalen kan op verschillende manieren, uiteraard betaalt u elektronisch en niet met een credit card zoals bij een ambassade doorgaans de enige mogelijkheid is. Turkije was het eerste land dat een e-visum uitgaf.

Wie kunnen een e-visum aanvragen

Landen die een e-visum invoeren hebben een lijst samengesteld waarop staat vermeld welke inwoners van welke landen in aanmerking komen voor een e-visum. Nederlanders en Belgen kunnen voor de volgende landen een e-visum aanvragen:

 • Australië
 • Cambodja
 • Canada
 • China
 • Cuba
 • Egypte
 • Ethiopië
 • Gambia
 • India
 • Indonesië
 • Kaapverdië
 • Kenia
 • Myanmar
 • Rusland
 • Sri Lanka
 • Thailand
 • Turkije
 • Verenigde Staten
 • Vietnam

e-visum vietnam

Per land verschillen de voorwaarden en de geldigheidsduur van het e-visum. Dan zijn er ook nog verschillende soorten visums. De meeste landen stellen alleen een toeristisch visum beschikbaar. Dat betekent dat u het land alleen kunt bezoeken met een e-visum als u er op vakantie wilt. Er zijn echter ook landen waarvoor u een e-visum voor zaken of voor medische reizen kunt kopen. Op de website van e-visums kunt u per land precies nagaan welke mogelijkheden er zijn op het gebied van een e-visum en aan welke voorwaarden u dient te voldoen. U kunt ook altijd contact opnemen voor meer informatie en voor advies.

Waarom een e-visum

Landen die een e-visum uitgeven hebben daar voordeel bij. Het geeft namelijk een enorme boost aan het toerisme. Logisch, want het kost veel minder moeite om een visum aan te schaffen als u er niet voor naar de ambassade hoeft. Sommige landen kiezen daarom ook voor een zaken e-visum zodat het gemakkelijker wordt zaken te doen met deze landen. Dit kan de economie van het betreffende land een flinke impuls geven.

Geldigheid van een e-visum

De geldigheid van een e-visum wordt uitgedrukt in aantal dagen en verschilt per land. Zo is het e-visum Turkije 180 dagen geldig na uitgifte, net als het visum voor Sri Lanka. Een e-visum Verenigde Staten (ESTA) is 2 jaar geldig en een e-visum voor India 120 dagen. Kijk dus per land hoelang uw e-visum geldig is en vraag deze tijdig aan.
Voor alle landen geldt dat het e-visum verloopt als uw paspoort tussentijds verloopt. Het is dus ook zaak om voordat u een e-visum aanvraagt na te gaan of uw paspoort nog voldoende lang geldig is. Verloopt het paspoort tussentijds dan dient u eerst een nieuw paspoort aan te vragen en vervolgens weer een nieuw visum. Elke reiziger, ook kleine kinderen en baby’s hebben een eigen visum en paspoort nodig.

e-visum turkije

Single, Double en Multiple entry

Dan is er ook nog een verschil in hoe u het e-visum kunt gebruiken. Sommige visums geven recht op eenmalig binnen reizen van het betreffende land (single entry). Met andere visums mag u tweemaal het land binnen reizen (double entry) en met een multiple entry mag u onbeperkt binnen reizen. Uiteraard binnen de geldigheidsduur van het visum. Het voordeel van een double of multiple entry visum is dat u tijdens uw vakantie ook een of meer buurlanden kunt bezoeken, tijdens een rondreis bijvoorbeeld.

Prijzen en levertijd e-visum

De prijzen van een e-visum verschillen flink. Zo kost een visum voor India € 114,95 per persoon, voor Turkije € 24,95 per persoon en voor de Verenigde Staten € 29,95. Op de website van e-visums ziet u direct wat de kosten zijn van een e-visum van het land dat u wilt bezoeken. De kosten zijn altijd inclusief consulaire kosten. Doorgaans bent u (flink) goedkoper uit dan wanneer u een visum bij de ambassade aanvraagt. De levertijd verschilt eveneens. Vaak wordt het visum omgaand toegezonden, soms duurt het wat langer: maximaal 72 uur. De werkwijze van de overheid van het betreffende land speelt hierin uiteraard een grote rol. Het is meestal mogelijk een spoedaanvraag te doen voor een e-visum. Op de website van e-visums kunt u veel informatie vinden over alle e-visums. U leest er ook het actuele nieuws over visums en de geldende reisadviezen per land.

e-visum india

Aanvraagprocedure e-visum

Als u een e-visum wilt aanvragen kunt u het beste eerst de algemene informatie doorlezen en kijken bij de pagina veelgestelde vragen over het betreffende land. Vrijwel altijd moet uw paspoort bij binnenkomst nog een bepaalde periode geldig zijn. Meestal is dit 6 maanden maar dit kan ook gaan om 2 jaar. Zorg er daarom voor dat u goed op de hoogte bent van de geldende voorwaarden.
De aanvraag zelf is eenvoudig en kunt u doen met behulp van een vragenformulier. Meestal kost het invullen van het formulier 5 minuten en hoeft u niets mee te sturen. Soms wordt wel gevraagd om aanvullende informatie en moet u bijvoorbeeld een bewijs van uw retourvlucht meesturen of gegevens verstrekken over de accommodatie waar u verblijft.

Dit is een gesponsord artikel.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *