Slechte sneeuwcondities in Alpen

Reisnieuws

1 Reactie Reageer

 

Slecht nieuws voor mensen die binnenkort op wintersport gaan. De skipistes in de Alpenlanden liggen er niet goed bij doordat de laatste weken vrijwel nergens verse sneeuw is gevallen. Vooral in Oostenrijk zijn de sneeuwcondities slecht.

Hoewel het gisteren in Frankrijk en mindere mate Zwitserland wel weer is gaan sneeuwen, stijgen de temperaturen in dit weekend weer waardoor het in de drie Alpenlanden overdag alleen boven de 2000 meter vriest. Het lijkt erop dat de weergoden te vroeg hebben gepiekt. In november kregen de drie landen al vroeg met veel sneeuw te maken, maar daarna hield het op.

Om de wintersporters tegemoet te komen worden op een aantal plaatsen sneeuwkanonnen ingezet, maar er zijn inmiddels ook groene plekken te zien. Het dooien en opvriezen maken veel pistes hard en ijzig. Vooral bij beginnende skiers en snowboarders kan dit voor problemen zorgen, zo meldt weeronline.nl.

  1. bas schreef:

    Tja heb geduld. Global cooling is de trent maar ook dat heeft tijd nodig. Zeker vergeten dat afgelopen juni skipistes op beide halfronden op waren? Dat is voor het eerst in de tijd dat waarnemingen begonnen. Nee het komt goed.
    Of niet natuurlijk, ligt aan hoe je en ijstijd ziet.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *