Ryanair gaat passagiers stoelnummers toewijzen

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Vechten voor een ‘goede’ zitplaats bij Ryanair. De één gruwelt ervan, de ander vindt het onderdeel van zijn (budget) vliegreis. Voor de eerste groep goed nieuws: de prijsvechter gaat haar passagiers vanaf 1 februari 2014 stoelnummers toewijzen.

De maatregel is onderdeel van een groter pakket wijzigingen in het beleid van de Ierse low-cost maatschappij, waarbij de wensen en behoeften van de reiziger meer centraal komen te staan. Zo maakte de luchtvaartmaatschappij vorige week nog bekend dat er niet meer direct een boete wordt uitgedeeld als je per ongeluk je naam verkeerd hebt ingevuld bij het boeken. Ryanair lijkt zich meer en meer te willen verlossen van het negatieve imago dat het de laatste jaren heeft gekregen.

Het ‘free seating’ principe bezorgde veel reizigers al voor de vlucht stress. Zij waren bang dat ze niet meer naast hun reisgenoot konden zitten. Als gevolg hiervan wordt vaak voorgedrongen bij de gate, dat op haar beurt weer de nodige ergernissen bij andere passagiers oplevert. Nu kun je dus met een gerust hart een vliegticket bij Ryanair boeken, zonder dat het zweet je uitbreekt bij de gedacht om te vechten voor een zitplaats.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *