‘Russen irritantste vakantiegangers’

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Nieuw is het niet, maar Europese vakantiegangers ergeren zich het meest aan toeristen uit Rusland. Dat blijkt uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Zoover onder ruim 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen.

Zeker 42 procent van de ondervraagde Europeanen geeft aan zich van alle Europese nationaliteiten het meest te storen aan de Rus op vakantie. Op Zoover komen klachten over Russische vakantiegangers geregeld terug in de vakantiebeoordelingen. Veelgebruikte termen zijn: luidruchtig, onbeschoft, ongemanierd en asociaal. Als grootste ergernis staat voordringen bij het buffet op één.

De meeste kans om Russen tegen te komen is in all-inclusive resorts in Turkije en Egypte. Maar ook de Spaanse costa’s zijn bij de Russen populair als vakantiebestemming.

Na de Russen zijn Europese vakantiegangers het minst gecharmeerd van Duitse (17 procent) en Engelse (13 procent) toeristen. Engelsen worden vaak negatief genoemd in vakantiebeoordelingen over het Spaanse Mallorca en de Costa del Sol. ‘Vervelende Duitsers tref je vooral aan in het Turkse Side en op Mallorca’, aldus Zoover.

Europeanen hebben over het algemeen weinig last van Nederlanders.Slechts 5procent geeft aan zich wel eens te ergeren aan Hollanders op vakantie. Nederlanders zelf ergeren zich net iets vaker aan andere Nederlanders (13 procent). ‘We komen elkaar in vrijwel alle vakantielanden tegen.

Vooral in Turkije en aan de Costa Brava ergeren we ons aan de medelander. Ergernissen hebben vaak betrekking op luidruchtig en aanwezig gedrag.’De minste stemmen voor irritant gedrag gaan naar Oostenrijkers (0 procent), Belgen (1 procent), Scandinaviërs en Grieken (beiden 2 procent).

Daily Dream Deal

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *